22. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapitali peajurist käivitas tasuta vihikute äri

Sel nädalal sai avapaugu Pro Kapitali peajuristi Ervin Nurmela ja Martin Todingu ühine vihikuäri, kus esimese kampaania raames jõuab koolilasteni 50 000 tasuta kaustikut.

Kuidas saab üks äriettevõte kaustikuid tasuta jagada? Väga lihtsalt. 30-lehelisele kaustikule on lisatud 14 lehekülge reklaami. Näiteks on seal Adidase kupongid, millega saab Rotermanni kaubamaja ja Kristiine keskuse firmapoodidest 150 krooni allahindlust. Või noortekohvikust kaks kuuma jooki ühe hinnaga. Aga esimese kampaania kaustikust leiab ka MTV, Delli sülearvuti, Zen kõnekaardi, Jänksi jogurtišeigi ning palju muud.

Osaühingu Tasuta Vihik andmetel jagatakse kaustikuid Tallinnas Kristiine keskuses kuni neid jätkub. Vihikujagamine läks lahti 21. augustil, mil seda aitasid teha Eesti superstaari otsingul populaarsust kogunud noored lauljad Luisa Värk ning Rolf Junior. Täna abistas reklaamidega vihikuid levitada superstaari tiitli pälvinud Birgit Õigemeel.

Tõsi, reklaamide seas pole ühtegi sellist, mis lapsevanematele tõsist meelehärmi valmistaks. Pigem on jagatud info noortele kasulik ning koputab isegi nende südametunnistusele.

"Teismelisena tundsin veidi piinlikkust viiuliga koolimaja uksest sisse astudes. Need olid ju palju lahedamad, kes peale tunde niisama hängisid, mitte ei raisanud aega huvialadele. Nüüd olen tänulik, et valehäbi trotsides muusikaõpinguid ei jätnud, vaid keskendusin oma unistuste elluviimisele," kõneleb Birgit Õigemeel teismelistega vihiku avalehel.

Analoogsed reklaamita kaustikud maksavad poes 8-9 krooni. Viimastel aastatel populaarsust kogunud Valemivihiku eest tuleb välja käia 17-19 krooni, kuid vaatamata krõbedale hinnale sisaldavad need samuti reklaami, millest osa on tekitanud ka negatiivset vastukaja, märkis vihikuturule tulija.

Tasuta Vihiku pressiinfost võib leida, et järgmisel aastal laieneb projekt üle Eesti ning oma tasuta õppevahendi saavad siis ka algkooliõpilased ning tudengid.

Eraettevõtete kõrval on üritusse panustanud mitmed riigiasutused. Näiteks viivad Tasuta Vihiku abil ennetuskampaania läbi Päästeamet ja Maanteeamet ning vihikust rebitav kupong lubab priipääset KUMUsse.

OÜ Tasuta Vihik kuulub võrdsetes osades ettevõtte tegevjuhile Martin Todingule ning Ervin Nurmela osaühingule E.N.Co Holdings.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077