20. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maiustused ajavad töötaja südame kiiresti läikima

Magusatootja Marminton ASi juht Asso Lankots ütles aripaev.ee-le, et näksimine pole ettevõttes keelatud, kuid maiustused ajavad uutel töötajatel südame kiiresti läikima.

Lankots ütles, et ta taunib tööandja tagant varastamist, kuid tema juhitavatel ettevõtetel Marmiton ja Largo on töötajatega vedanud. Viimaseil aastail pole suuri vargusi ega puudujääke olnud.

„Varastamisse me väga soosivalt ei suhtu, see on iseenesest mõistetav,“ rääkis Lankots, „meil on uksed lukus, kus taga väärtuslikumat hoitakse. Pääslates on turvatöötajatel on õigus käekotte ja autosid läbi vaadata, kuid ei saa välistada, et keegi näiteks peotäie suhkurt või kohvi taskusse puistab.“

Lankots ütles samas, et suuri koguseid tooret või kaupa neilt viimase kolme aasta jooksul varastatud pole. „Minu ajal ehk viimase kolme aasta jooksul pole midagi suuremat kaotsi läinud ega suuri puudujääke olnud,“ rääkis ta ja lisas, et firmal on vedanud ka töötajatega.

Aripaev.ee küsis, kas Marmitoni töötajad tohivad tootmisliini ääres magusat süüa. „Ohh, selline proovidegusteerimine on isegi soovitav,“ sõnas Lankots ja lisas, et väike näksimine pole neil ametlikult lubatud ega ka keelatud.

Magusatootja kurtis, et paraku hakkab magus uutele töötajatele kiiresti vastu. „Kipub olema nii, ka tootearenduse tasandil, et algselt on inimesed väga hoogsad näksijad, aga näiteks juba tunni aja pärast ei taha nad magusat enam nähagi,“ ütles Lankots.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077