29. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia kasvatas käivet 50 protsenti

Premia Grupi esimese poolaasta käive kasvas 50% suures osas Läti arvel, grupi Eestis asuva Premia Tallinna Külmhoone käive jäi mullusele tasemele.

Kogu Premia Tallinna Külmhoone Grupi tänavu esimese poolaasta käive koos Leedus asuva Premia KPCga ja Lätis asuva Premia FFLiga oli 393 miljonit krooni, kasvades võrreldes 2007. aasta esimese poolaastaga 50% ehk 136 miljoni krooni võrra.

Eestis asuva Premia Tallinna Külmhoone 2008. aasta esimese poolaasta käive oli 211 miljonit krooni, olles 2007. aastaga võrreldes samal tasemel.

„Premial läheb plaanipäraselt, kuigi selle aasta suve vihmane ja jahe juunikuu ei olnud jäätisemüügiks kõige parem aeg. Juuli seevastu näitab juba paremat ilma ning ka müügimahud on kasvanud,“ kommenteeris Premia Tallinna Külmhoone juhatuse esimees Kuldar Leis. Ta kiidab Premia uudistoodete vastuvõttu Eestis. „Ka Lätis ja Leedus on uudistooted hästi vastu võetud ning peamiselt Lätist on tulnud ka Premia Grupi käibe hoogne kasv,“ ütles Leis.

„Loomulikult ootame head ilma augustikuult ning kindlasti tahame Eestis jätkata turuliidrina,“ sõnas Leis. „Täna on Premial Eestis turuosa 42% ning edestame lähimat konkurenti Balbiinot rohkem kui 10%ga. Premia Grupi peamine kasv Baltimaades tuleb aga sel aastal Lätist, kus on eesmärgiks saavutada Premia kaubamärgi all müüdavate jäätistega aasta lõpuks 18% turuosa,“ ütles ta.

Baltikumi juhtiv jäätisetootja Premia Tallinna Külmhoone grupp kuulub alates 2005. aasta detsembrist Amber Trust II S.C.A.-le ja ettevõtte juhtkonnale. Premia Tallinna Külmhoone annab Eestis tööd 250 inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077