Autor: Agnes Ojala • 20. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rasked ajad võivad Stora Enso ja UPMi ühinema sundida

Investeerimispank Merrill Lynch usub, et Soome suured metsatööstusettevõtted UPM-Kymmene ja Stora Enso peaksid ühinema, kirjutas kauppalehti.fi.

„Usume, et ainus lahendus, mis muudaks lähituleviku väljavaateid, oleks Stora Enso ja UPMi ühinemine,“ kirjutasid oma aruandes Merrill Lynchi New Yorgis tegutsevad analüütikud Ross Gilardi ja Michael Strzelecki.

Uskudes, et Stora Enso võib UPMile teha ülevõtmispakkumise, muutis teine rahvusvaheline suurpank UBS oma UPMi ostusoovitust. Kui varem oli hoiak neutraalne, siis nüüd soovitatakse aktsiaid osta.

Soome metsatööstust on tabanud rasked ajad. Stora Enso andis kolmapäeval teise kvartali kasumihoiatuse. Kasum võib langeda möödunud aasta sama ajaga võrreldes poole võrra. Ka UPM andis kolmapäeval kasumihoiatuse.

Merrill Lynch langetas seepeale Stora Enso soovitust. Ettevõtte aktsia hinnasihiks seadis pank nüüd endise 8 euro asemel 5 eurole. Deutsche Bank langetas Stora Enso hinnasihti 11% võrra, 8,5 eurole.

Stora Enso aktsia hind sulgus eile Helsingi börsil 6,69 eurol, UPMi aktsia aga 10,81 eurol.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077