13. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Põlevkivis ohtlikult palju surmajuhtumeid

Teisipäeval Viru kaevanduse töölise hukkumisega lõppenud järjekordne õnnetus on tõstnud tänavuse surmajuhtumite arvu ettevõttes enneolematult kõrgeks, seades kontserni ette küsimuse, kas töökorralduses tuleks midagi muuta.

Teisipäeva õhtul kukkusid Viru kaevanduse allmaakoristusee töölisele Aleksandr Savitskile (53) toestamistööde käigus kaela kivimilahmakas ja tugipost. Savitski suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Eesti Põlevkivi avalike suhete juhi Raivo Loti sõnul käivitasid nii Eesti Põlevkivi kui ka tööinspektsioon juhtumi uurimise, tehnilise järelevalve amet aga alustas kriminaalmenetlust, selgitamaks, kas on alust kedagi kriminaalvastutusele võtta, kirjutas Põhjarannik.

Lehe küsimusele, kas tegemist võib olla juhusega, et tänavu poole aastaga on Eesti Põlevkivi kaevanduses tööõnnetustes hukkunud juba kolm inimest, samal ajal kui näiteks mullu polnud ühtegi surmajuhtumit, ei osanud Lott üheselt vastata. "Raske öelda, kas see on juhus või hakkab meestel mingil põhjusel ohutunne kaduma," lausus ta. "Järelduste tegemise aeg on ilmselt veel ees," lisas ta.

Tööinspektsiooni Ida inspektsiooni juhataja Ülle Politajev ei oska arvata, kas kolm surma poole aasta jooksul võib olla lihtsalt õnnetu kokkusattumus. "Kas see nüüd päris juhus on... Kindlasti teeme omalt poolt Eesti Põlevkivile töökorralduslikud ettepanekud," lausus ta.

Kolm surmajuhtumit aastas on Eesti Põlevkivis viimase üheksa aasta rekord, 1999. aastal oli kogu aasta jooksul samuti kolm surmaga lõppenud õnnetust. Enne tänavusi õnnetusi oli viimane surmajuhtum kaevanduskontsernis 2005. aasta suvel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077