Eesti Põlevkivis ohtlikult palju surmajuhtumeid

Teisipäeval Viru kaevanduse töölise
hukkumisega lõppenud järjekordne õnnetus on tõstnud tänavuse surmajuhtumite arvu
ettevõttes enneolematult kõrgeks, seades kontserni ette küsimuse, kas
töökorralduses tuleks midagi muuta.

Teisipäeva õhtul kukkusid Viru kaevanduse allmaakoristusee töölisele Aleksandr Savitskile (53) toestamistööde käigus kaela kivimilahmakas ja tugipost. Savitski suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Eesti Põlevkivi avalike suhete juhi Raivo Loti sõnul käivitasid nii Eesti Põlevkivi kui ka tööinspektsioon juhtumi uurimise, tehnilise järelevalve amet aga alustas kriminaalmenetlust, selgitamaks, kas on alust kedagi kriminaalvastutusele võtta, kirjutas Põhjarannik.

Lehe küsimusele, kas tegemist võib olla juhusega, et tänavu poole aastaga on Eesti Põlevkivi kaevanduses tööõnnetustes hukkunud juba kolm inimest, samal ajal kui näiteks mullu polnud ühtegi surmajuhtumit, ei osanud Lott üheselt vastata. "Raske öelda, kas see on juhus või hakkab meestel mingil põhjusel ohutunne kaduma," lausus ta. "Järelduste tegemise aeg on ilmselt veel ees," lisas ta.

Tööinspektsiooni Ida inspektsiooni juhataja Ülle Politajev ei oska arvata, kas kolm surma poole aasta jooksul võib olla lihtsalt õnnetu kokkusattumus. "Kas see nüüd päris juhus on... Kindlasti teeme omalt poolt Eesti Põlevkivile töökorralduslikud ettepanekud," lausus ta.

Kolm surmajuhtumit aastas on Eesti Põlevkivis viimase üheksa aasta rekord, 1999. aastal oli kogu aasta jooksul samuti kolm surmaga lõppenud õnnetust. Enne tänavusi õnnetusi oli viimane surmajuhtum kaevanduskontsernis 2005. aasta suvel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara