28. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Põlevkivi jätkab kaevandamist samas mahus

Eesti Põlevkivi teatas, et ettevõte jätkab põlevkivi kaevandamist praeguses mahus, kuna tänase seisuga on neil plaanis maapõuest ammutada vaid ligikaudi 18 miljonit tonni.

"Tänase seisuga mahuvad kaevandajad 20 miljoni sisse ära," kommenteeris Eesti Põlevkivi avalike suhete juht Raivo Lott keskkonnaministeeriumis valminud põlevkivi arengukava.

Loti sõnul ulatub Eesti Põlevkivi selle majandusaasta toodang ligikaudu 18 miljoni tonnini. Selle numbri sees on täna Narva Elekrijaamade, VKG ja Kunda Nordic Tsemendi põlevkivivajadus.

"Täna kaevandavad ise põlevkivi Kiviõli Keemiatööstus ja ka Kunda Nordic Tsement, aga nende kogused ei ületa miljonit tonni aastas. On kokku lepitud, et igal aastal kooskõlastavad põlevkivitarbijad oma kogused, ja kui siin kokkuleppele ei jõuta, ministeerium sekkub. Kui näiteks ühel hetkel hakkab VKG ise kaevandama, siis sellevõrra väheneb jälle Eesti Põlevkivi toodang," selgitas Lott ja lisas, et kuna tootmismaht ei vähene, pole kaevandushiiul plaanis töötajaid ka koondada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077