28. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik pääses põlevkivikompensatsiooni maksmisest

Riik ei pea põlevkivi kaevandamise loa omanikele tootmise vähendamise eest midagi maksma, ütles keskkonnakorralduse ja -tehnoloogia osakonna juhataja Rein Raudsep.

"Põlevkivi kaevandamise mahtude reguleerimine ei lähe riigile midagi maksma," rääkis Raudsep aripaev.ee-le. "Praegu on olukord selline, et põlevkivi kaevandamisload on neljal ettevõttel: AS Eesti Põlevkivi, AS Viru Keemia Grupp, Kiviõli Keemiatööstuse OÜ ja AS Kunda Nordic Tsement. Kokku on neil võimalik kaevandada kuni 23,75 miljonit tonni põlevkivi aastas. Tegelikult kaevandatakse hulga vähem," ütles Raudsep.

Ministeeriumi andmetel saab praegu Eesti Põlevkivilt tooret ostev VKG oma põlevkivikaevanduse täie võimsusega tööle alles mõne aasta pärast. Alles siis vähendatab ministeerium Eesti Põlevkivi kaevandusmahtu. Ettevõtete kaevandusmaht võib aasta-aastalt muutuda, kuid mitte iialgi suuremaks, kui loaga võimaldatud maksimaalne tonnaaž.

"Sellise paindliku mehhanismi rakendamisega olid kaevandajad nõus," lisas Raudsep.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077