Riik pääses põlevkivikompensatsiooni maksmisest

Riik ei pea põlevkivi kaevandamise loa
omanikele tootmise vähendamise eest midagi maksma, ütles keskkonnakorralduse ja
-tehnoloogia osakonna juhataja Rein Raudsep.

"Põlevkivi kaevandamise mahtude reguleerimine ei lähe riigile midagi maksma," rääkis Raudsep aripaev.ee-le. "Praegu on olukord selline, et põlevkivi kaevandamisload on neljal ettevõttel: AS Eesti Põlevkivi, AS Viru Keemia Grupp, Kiviõli Keemiatööstuse OÜ ja AS Kunda Nordic Tsement. Kokku on neil võimalik kaevandada kuni 23,75 miljonit tonni põlevkivi aastas. Tegelikult kaevandatakse hulga vähem," ütles Raudsep.

Ministeeriumi andmetel saab praegu Eesti Põlevkivilt tooret ostev VKG oma põlevkivikaevanduse täie võimsusega tööle alles mõne aasta pärast. Alles siis vähendatab ministeerium Eesti Põlevkivi kaevandusmahtu. Ettevõtete kaevandusmaht võib aasta-aastalt muutuda, kuid mitte iialgi suuremaks, kui loaga võimaldatud maksimaalne tonnaaþ.

"Sellise paindliku mehhanismi rakendamisega olid kaevandajad nõus," lisas Raudsep.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara