3. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteqi personalijuht: vältige kuulujutte!

Elcoteq Tallinna personalijuht Ülle Matt rääkis tänasel Äripäeva töösuhete lõpetamise seminaril, et koondamiste ja muude muutuste juures tuleb vältida kuulujutte.

Matt nimetas koondamise või ümberpaigutamise üheks võtmetegevuseks infoedastust. „Kõige olulisemal kohal on infoedastus, mida vähem kuulujutte, mida täpsemalt on määratletud töötaja jaoks vajalik info, seda parem. Kõige hullem töötaja jaoks on kuulujutt. Minu soovitus on infokoosolekud, võimalikult palju.“

Mati sõnul peaks silmaga nähtavatele muudatustele eelnema silmaga nähtamatud muudatused, näiteks on vaja leppida kokku tegevusplaan. Elcoteqis kaardistati aasta alguses, mida ja kuidas tehakse ning millised ametikohad vajalikud on. Selle põhjal saadi ülevaade, kes muudatuste keskmesse jäävad, mida nad oskavad ja kas soovivad teha karjääri, rääkis Matt.

Motivatsiooni hoidmine tähendas Elcoteqi jaoks seda, et koguti kokku need võtmeisikud, kes võiksid firmas edaspidigi jätkata. „Enne andsime teada tulevatest muutustest neile, kes jätkavad peale muudatusi, kui neile, kes ei jätka,“ sõnas Matt.

Personalijuht pidas positiivseks kogemuseks töötajate vahetamist tehaste vahel. Näiteks vahetati Tallinna töötajaid Rumeenia tehasega, kus tootmist alles sisse seati. „See ei ole funi (nalja - toim)pärast, see on vajalik osa protsessis,“ sõnas Matt ja lisas, et töötajatevahetus motiveerib inimesi.

Elcoteqi personalitöötajad aitavad ka uut töökohta leida, kui konkreetset töötajat tasub teisele firmale soovitada. Pakutakse kompensatsiooni ümberõppeks.

„Minu kogemus näitab, et töötajad kasutavad seda ja see lisab neile motivatsiooni,“ rääkis Matt ning märkis, et koondamisel võib olla ka positiivne tulemus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077