Sedini vineerivabrik saadab 64 töötajat sundpuhkusele

Kohilas vineeri tootev Baltic Panel Group
esitas tööinspektsioonile taotluse 64 töötaja sundpuhkusele lubamise kohta.

Baltic Panel Group kuulub OÜ Grove Investile, mille põhiomanik on Pjotr Sedin.

Kuna menetlus on veel pooleli, siis jurist-tööinspektor Liis Kiiver teemat pikemalt ei kommenteerinud, kirjutas Nädaline.

Kohila vineerikombinaadi peadirektor Tiit Tammsaar tunnistas Nädalisele, et tehase 130st töötajast 64 tahetakse saata sundpuhkusele. Ettevõtte lõpetas eelmisel reedel vineeritootmise ja praegu toimub tehase konserveerimine ja remonttööd.

Märtsi algupoolel ütles Tammsaar aripaev.ee-le, et vineeritootmist on viimase aasta jooksul raskendanud mitu tegurit. Suure lisakulu on tekitanud aprillisündmused, mis on lõiganud ära tooraine transpordi otse Venemaalt ning seetõttu on logistikakulud kasvanud viiendiku võrra.

Tammsaar kommenteeris ettevõtte käekäiku, mis kulgeb vahelduva eduga. „Alates eelmise aasta aprillist lähevad asjad halvasti,“ lisas ta.

Tegevjuht ütles siis, et läbirääkimised käivad pankadega käibevahendite laenu jaoks ning perspektiiv pole lootusetu. „Meie saatus on pankade otsustada, kuid nad on pigem positiivsed,“ ütles Tammsaar, tunnistades samas, et kinnisvaraturu jahenemine on toonud pankade konservatiivsuse.

Baltic Panel Groupile on halvad ajad tulnud hetkel, mil omanikfirma Grove Invest raskustesse sattus. Veel nädala alguses selgus, et ettevõtte seitse kinnistut on arestitud ning pandud avalikule suulisele enampakkumisele alghinnaga 420 miljonit krooni.

Lisaks nõutakse Baltic Panel Groupilt Krediidiinfo andmetel Julianuse Inkasso Agentuuri kaudu välja summat, mis jääb 50 001 ja 200 000 vahele, riigile aga on ettevõte maksude näol võlgu 1,7 miljonit krooni.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara