Tammsaar: Baltic Paneli võib osta üks kahest konkurendist

Kohilas vineeri tootva Baltic Panel Groupi
juht Tiit Tammsaar ütles, et tehas tühjalt seisma ei jää – võimalike ostjatena
näeb ta suuri konkurente Lätist ja Soomest.

„Praegu on olukord sellises faasis, et pangad vaatavad uusi tegevussuundi. Nende otsustest sõltub, mis edasi saab,“ rääkis Tammsaar.

Baltic Panel Groupi vineeritehasesse on viimasel ajal investeeritud üle 400 miljoni krooni. Finantseeris seda SEB Liising. „Tehas on SEB oma ja nad ei ole otsustanud, kas müüa või jätkata,“ lisas firma juht.

Tammsaare sõnul on Kohila tootmine liiga väike, et suurte tegijatega konkurentsis püsida. Suurim konkurent, soomlaste UPM Kymmene toodab oma 15 tehases Eestis, Venemaal ja Soomes miljon kuupmeetrit vineeri aastas. See on 1/6 kogu Euroopa vajadusest. Lõunanaabrite Latvijas Finierise tootmisvõimsus on 300 000 m3 aastas. Baltic Panel Group oma 30-40 000 m3 aastas ei suuda neile konkurentsi pakkuda.

Ettevõte on praegu puhkusele saatnud liinitöölised, tehase häälestamise ja reguleerimisega on seni ametis mehaanikud ja insenerid.

„Tehas on alles käivitamise faasis. Aasta tagasi samal ajal saime alles esimese toodangu. Seega on insenerid veel tööl, et tehas korralikult tööle saada. Ega nii suurt investeeringut niisama lihtsalt seisma jäeta,“ rääkis ta.

Tammsaar usub, et tootmise võiks ära osta üks suurtest konkurentidest. „Eks tegu on turu ostmisega. Ega nad endale kolmandat konkurenti juurde taha,“ märkis ta ja lisas, et Kohilas on vaatamas käinud palju erinevaid inimesi.

UPM-Kymmene juht Ando Jukk ei saanud ettevõtte võimalikku huvi kommenteerida, viidates börsireglemendile, mille kohaselt tuleb avalikkust sellisetest tehingutest esimesena teavitada börsisüsteemi kaudu.

Otsust, mis Baltic Panel Groupist edasi saab, võiks Tiit Tammsaare sõnul oodata hiljemalt kuu pärast.

Baltic Panel Group sattus raskustesse mulluste aprillisündmuste järel, sel aastal tulid lisamurena Venemaa puidutollid, millega on hädas ka lähiriikide tootjad.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara