31. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Absolut vodka prantslastele

Prantsuse alkoholikontsern Pernod Ricard on võitnud võistupakkumise Rootsi riiklikule alkoholifirmale Vin Sprit, millele kuulub ka Absolut vodka kaubamärk.

Ostusumma 5,63 miljardit eurot on parem kui maailma finantsturgudel valitseva ebakindluse tõttu loota julgeti, kirjutab Rootsi majandusuudiste portaal E24.se.

Kokkulepe allkirjastati eile.

„Hoolikalt läbi viidud müügiprotsessi tulemusel oleme V Si ja Rootsi majanduse jaoks saavutanud väga hea kokkuleppe. Pernod Ricard oli meie ühisel hinnangul esitanud neljast viimasena sõelale jäänud pakkumisest parima ja kõrgeima pakkumise,” kommenteeris Rootsi finantsturgude minister Mats Odell.

Absolut vodkast saab nüüd Pernod Ricard’i grupis suurim kaubamärk. V Si ostuga kindlustab Pernod Ricard oma positsiooni maailma teise suurima alkoholitootjana. Pernod turustab väljaspool Venemaad ka Stolichnaya vodkat.

Absolut vodka käes on mahu järgi 9% USA vodkaturust, jäädes alla vaid Diageo Smirnoffi vodkale. V Si käibest annab Absoluti müük ca 40%.

Rootsi valitsuse kinnitusel jääb V S ka uue omanikuga Rootsi, kus jätkub nii tootmine kui turustamine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077