Autor: Mariliis Pinn • 24. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia ähvardab koondada 1000 töötajat

Loodetust madalam elektri hinna tõus on Eesti Energia juhtkonnas tekitanud pahameelt, ähvardatakse koondada kuni 1000 inimest.

«Konkurentsiametil on õigus, et tarbija jaoks on saavutatud hiilgav tulemus,» kommenteeris Eesti Energia juhatuse liige Margus Kaasik Postimees.ee-le.

Kui algses taotluses soovis Eesti Energia elektrienergia kaalutud keskmise piirhinna praeguselt 41,83 sendilt kilovatt-tunni kohta tõsta 52,44 sendile, siis pool aastat väldanud kõneluste tulemusena nõustus energiahiid uue piirhinna alandamisega 45,63 sendini kilovatt-tunni kohta.

Soovitust väiksema hinnatõusu saavutas konkurentsiamet Eesti Energia palgakulude ja Narva Elektrijaamade hoolduskulude kärpimisega.

Kaasik märkis, et kui Eesti Energia tahaks saavutada aastas 200 miljonit krooni kokkuhoidu palgakuludes, peaks firma koondama tuhat inimest. Kasepalu märkis, et konkurentsiameti lubatud kulutused tagavad põlevkivikaevuritele riigi keskmisest kõrgema palga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077