Tööstusettevõtted tootsid jaanuaris 4% rohkem kui detsembris

Tööstusettevõtete toodang suurenes 2008.
aasta jaanuaris nii detsembri kui ka eelmise aasta jaanuariga
võrreldes, sesoonselt korrigeeritud andmetel tootsid Eesti
tööstusettevõtted jaanuaris 4% rohkem toodangut kui detsembris.

Eelmise aasta jaanuariga võrreldes oli tööstustoodangu kasv 4%, sh töötlevas tööstuses 2%, teatas statistikaamet. Jätkus kiire kasv energeetikas ja mäetööstuses. Elektrienergia tootmine suurenes jaanuaris eelmise aasta jaanuariga võrreldes 20%, soojuse tootmine jäi eelmise aasta tasemele. Energiatootmise kasvu põhjustas eelkõige elektri eksport Estlinki merekaabli kaudu.

Töötlev tööstus näitas jaanuaris väikest kasvu. Toodangu kasvu mõjutas kõige rohkem metalltoodete, keemiatoodete ja elektrimasinate tootmise suurenemine. Ligi 80% keemiatoodete ja elektrimasinate toodangust moodustab eksport. Toodang kasvas kõigis masina- ja aparaaditööstuse harudes, seda peamiselt ekspordi kasvu tõttu. Kasv oli jaanuaris ka tekstiilitööstuses, peamiselt õmmeldud tekstiiltoodete mahu kasvu tõttu, sest lõnga- ja riidetootmine väheneb jätkuvalt.

Toodang vähenes kõikides toiduainetööstuse allharudes, v.a lihatoodete tootmine. Toiduainete tootmine on töötleva tööstuse hinnatõusu liider — hinnad kallinesid selles harus aastaga 20%, sealhulgas piimatoodete tootmises üle 40%, jahu- ja tangainete tootmises üle 60%. Seoses ehitusmahu vähenemisega vähenes ehitusmaterjalide tootmine eelmise aasta jaanuariga võrreldes 19%. Langustrendis on endiselt puidutööstus, vähenes ka plasttoodete tootmine.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara