Saari hakkavad elektriga toitma päikesepaneelid

Prangli rahvamaja ning Naissaare
sadamahoone katuseid hakkavad katma päikesepatarei paneelid, mis vähendavad
väikesaarte sõltuvust senisest ainsast energiaallikast –
diiselgeneraatorist.

Viimsi abivallavanema Endel Lepiku sõnul rääkis päikesepatareide paigaldamise kasuks lahenduse lihtsus ning asjaolu, et paneelide kasutamine ei nõua nii palju kooskõlastusi kui näiteks tuulegeneraatorid, kirjutas Postimees.ee.

Pranglile päikesepaneelide paigaldamise pakkumise võitnud Schüco Eesti OÜ tehnik-nõustaja Toomas Tamm märkis, et päikesepatareid sobivadki hästi just väikesaartele või metsa sees asuvatesse taludesse, kuhu Eesti Energia elektriliinid ei jõua või kus liitumine osutub liiga kalliks.

Lisaks kavatseb Eesti Energia rajada Pranglile Kelnase sadamasse uue diiselgeneraatorijaama koos kütusehoidlaga ja paigutada saarele kolm tuulegeneraatorit, praegu müriseb Prangli 132 elanikku elektriga varustav generaator keset küla ning seal toodetava elektrivoolu kõikumise tõttu ütleb pidevalt üles saarlaste kodutehnika.

Kui Pranglil üritab vald tervet saart varustava diiselgeneraatori kõrvale teist energiaallikat, siis Naissaarel on igal majaomanikul isiklik generaator.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara