29. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kender: tuumajaam ei ole eesmärk vaid vahend eesmärgini jõudmiseks

TTÜ elektroenergeetika tudeng Heiti Kender ütles, et kindlasti tuleb tuumajaam Eestisse ehitada, kuna see tagaks energeetilise sõltumatuse ning võimaldaks kiiresti lõpetada põlevkivist elektri tootmise.

"Tuumajaam ei ole eesmärk omaette vaid vahend eesmärgini jõudmiseks. Eestisse tuleb kindlasti tuumajaam ehitada ning arvestusega, et tema võimsus kataks ära järgmise 20 aasta baasvõimsuse. See tagaks energeetilise sõltumatuse, võimaldaks kiiresti lõpetada põlevkivist elektri tootmise (CO2 kvoodid!) ning sunniks juurutama alternatiive pooltipu- ja tipuvõimsuse katmiseks," vastas Kender tänasele aripaev.ee päevaküsimusele „Kas Eestisse tuleks tuumajaam ehitada?”.

"Eesti eesmärk - ja ainuke võimalus rahvusvahelisel energiaturul kaasa rääkida - on investeerida maksimaalselt vahendeid teadusesse, uuringutesse ja ärilistesse rakendustesse energiasalvestuses ning siis neid maailmale pakkuda," ütles ta.

"Tuleviku energiaturu põhiküsimus on juhusliku iseloomuga (tuule ja päikese hulka on raske ennustada) rohelise energia salvestamine, et kasutada seda hiljem vastavalt vajadusele. Vastates president Lennart Meri küsimusele: Eesti Nokia on energiasalvestid," lisas Kender.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077