Kender: tuumajaam ei ole eesmärk vaid vahend eesmärgini jõudmiseks

TTÜ elektroenergeetika tudeng Heiti
Kender ütles, et kindlasti tuleb tuumajaam Eestisse ehitada, kuna see tagaks
energeetilise sõltumatuse ning võimaldaks kiiresti lõpetada põlevkivist
elektri tootmise.

"Tuumajaam ei ole eesmärk omaette vaid vahend eesmärgini jõudmiseks. Eestisse tuleb kindlasti tuumajaam ehitada ning arvestusega, et tema võimsus kataks ära järgmise 20 aasta baasvõimsuse. See tagaks energeetilise sõltumatuse, võimaldaks kiiresti lõpetada põlevkivist elektri tootmise (CO2 kvoodid!) ning sunniks juurutama alternatiive pooltipu- ja tipuvõimsuse katmiseks," vastas Kender tänasele aripaev.ee päevaküsimusele „Kas Eestisse tuleks tuumajaam ehitada?”.

"Eesti eesmärk - ja ainuke võimalus rahvusvahelisel energiaturul kaasa rääkida - on investeerida maksimaalselt vahendeid teadusesse, uuringutesse ja ärilistesse rakendustesse energiasalvestuses ning siis neid maailmale pakkuda," ütles ta.

"Tuleviku energiaturu põhiküsimus on juhusliku iseloomuga (tuule ja päikese hulka on raske ennustada) rohelise energia salvestamine, et kasutada seda hiljem vastavalt vajadusele. Vastates president Lennart Meri küsimusele: Eesti Nokia on energiasalvestid," lisas Kender.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara