29. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viik: tuumajaam viiks meid 50 aastat tagasi

IT-visionäär Linnar Viik ütles aripaev.ee-le, et kui ehitada tuumajaam praeguse arusaama ja kontseptsiooni järgi, siis läheme ajas 50 aastat tagasi.

„Jah, kuid mitte sellisena nagu kogu maailm seda praegu ette kujutab,“ vastas Viik tänasele aripaev.ee päevaküsimusele „Kas Eestisse tuleks tuumajaam ehitada?”. Viik lisas, et kui peaksime ehitama tuumajama nagu praegu, siis ei, kuid nagu tulevikus, siis jah.

„Peaksime kaaluma uusi tehnoloogiaid. Kui kujutame ette tuumajaama, siis näeme mingit jurakat, mis on seotud suurte riskidega ning on kallis,“ rääkis ta ning lisas, et 50 aastat tagasi oli see moderne. „Kui ehitada tuumajaam praeguse arusaama ja kontseptsiooni järgi, siis läheme ajas 50 aastat tagasi,“ ütles Viik.

„Tuule ja vesiniku energeetika oleks meile sobivam,“ märkis ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077