Autor: Hille Tressum • 15. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pakterminal ja E.O.S tahavad ühineda

Eesti suuremate naftafirmade E.O.S ja Pakterminali esindajad esitasid konkurentsaiametile koondamisteate ning taotlevad luba firmade ühendamiseks, teatas E.O.S juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.

E.O.S ja Pakterminal esitasid konkurentsaiametile firmade ühinemise taotluse. Taotluse esitamisele eelnes ettevõtete ühendamist käsitleva raamlepingu sõlmimine 100% Pakterminali aktsiate omanikfirma Royal Vopaki ning 81,6% E.O.S.i aktsiate omanikfirma Transportation Investment Holding Limitedi vahel.

E.O.S juhatuse esimehe Arnout Lugtmeijeri sõnul on ühendamise eesmärgiks regiooni terminalivõimsuste efektiivsem kasutuselevõtt.

"Ühisettevõte luuakse pärast Konkurentsiametilt koondumisloa saamist ning mõningate veel täpsustamist vajavate tingimuste läbiarutamist lepingu osapoolte vahel," sõnas Lugtmeijer.

Juhatuse esimehe sõnul viis ettevõtete ühendamise otsuseni tööstusharus valitsev tugev konkurents ning muutused rahvusvahelisel naftaturul. Ta lisas, et nõudmised terminaliteenustele arenevad meie regioonis pidevalt ning säilitamaks enda ja meie transiidikoridori konkurentsivõimet, peavad terminalid kaasas käima klientide soovidega. Lühidalt kokku võttes tähendab see üha suurema käitlemisjõudluse ja paindliku infrastruktuuri pakkumist ning seda mitte ainult raudtee läbilaskevõimsuse osas.

"Ühendatud E.O.S. ja Pakterminal saavadki just selliseks efektiivseks ja iseseisvaks terminaliks, mille 735 000 kuupmeetri suurune mahutipark ning suurepärane asukoht lubab meie käsutuses olevat 4 süvaveekaid efektiivselt kasutada nii naftasaaduste sisse- kui väljaveoks. Kavandatavas tehingus annab Pakterminali omanikfirma, maailma suurim iseseisev terminalioperaatorfirma Vopak kõik talle kuuluvad Pakterminali aktsiad üle E.O.S.ile ning omandab sellega vähemalt 25% suuruse osaluse ühendatud E.O.S.is,” sõnas Lugtmeijer.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077