Autor: Agnes Ojala • 7. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere: meie toodang kasvas 5 protsenti

Vaatamata piimatööstuste üldisele toodangu langusele novembris, kinnitas Tere ASi juhataja Ülo Kivine, tema juhitavas ettevõttes on olukord teine.

„Tere toodang kasvas nii novembris kui kogu neljanda kvartali lõikes võrrelduna 2006. aastaga keskmiselt 5% piimatoodete grupi osas,“ ütles Kivine.

Tema sõnul ei paista Eestis piimatoodete portfellis praegu midagi eriti silma ei kasvu ega kahanemisega. „Pigem on traditsiooniliste piimatoodete liikumised seotud tarbimisharjumustega ja nende kulmineerumisega pühadeaegsetel perioodidel ja kindlasti hooajalised tooted kõigis toiduainete gruppides,“ kirjeldas ta olukorda.

Kivine ütles, et tootmine on muutunud kallimaks, kuna toorpiima hind on tõusnud. Nii näiteks maksis Tere AS 2007. aasta neljandas kvartalis 2006. aasta sama perioodiga võrreldes sama koguse piima eest tootjatele 27,3 miljonit krooni piimaraha rohkem. Et oludega hakkama saada, on Tere tõstnud hindu ja muutnud tootmist efektiivsemaks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077