10. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere: kasutame retseptides ainult piimarasva

Tere ASi juht Ülo Kivine ütles, et piimatööstus kasutab oma retseptides ainult piimarasva, viimane toodete kaalumuudatus toimus suvel, kui ühtlustati 20% hapukoore kaal pakis.

"Retseptides ei ole viimasel ajal muudatusi toimunud," rääkis Kivine ja lisas, et Tere AS kasutab oma toodetes piimarasva.

Toodete kaal sõltub Kivise sõnul tarbimisharjumustest ja tootjapoolsete seadmete võimalustest. "Kuivõrd paljud tooted on erinevatel tootjatel erinevate kaaludega, on kaubanduses letihinnad antud ka kilogrammi kohta. Viimanekaalu muutus toimus suvel, mil ühtlustasime 20% hapukoore kaalu pakis.

Hapukoore kaalumuudatus tulenes asjaolust, et Tere tootis ühe ja sama pakkeseadmega mitme erineva kaaluga toodet, mis raiskas nii aega kui materjali. "Kõige enam mõjutab piimatoodete hindu siiski toorpiima hind. Kütusest jm tulenev hinnatõus mõjutab väljamüügihindu marginaalselt," märkis Kivine.

"Kui on toode, mis vastab tarbija ootustele, võib see olla valmistatud ka odavamast toormest, kuid nagu näha, pole keegi sellega hakkama saanud," vastas ta samas küsimusele, kui paljud tööstused lähevad praegu üle pisematele ning odavamast toormest valmistatud toodetele. "Ju see on siis keerukas ülesanne," lisas Kivine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077