8. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rosenberg: panustame lisaraha Venemaale ja Soome

Äsja Amber Trustiga 50% aktsiate müügiks käed löönud Aivo Rosengerg ütles, et AS Toode tõhustab ettevõttesse tulnud lisarahaga oma tegevust Soome ja Venemaa suunal.

Aripaev.ee küsimustele vastab katuseid ja vihmaveetorusid valmistava AS Toode juht ning kaasomanik Aivo Rosenberg.

Märkisite, et AS Toode kasutab lisainvesteeringut oma unikaalse ärimudeli kasutuselevõtuks lähiturgudel. Palun selgitage, kas mõtlesite selle all Eestis toimiva ärimudeli kopeerimist Lätti ja Leetu või sisenemist uutele turgudele?

Lätis toimetab Toode AS alates 1999. aastast ja Leedus alustasime 2001. aastal. Sealsed protsessid toimivad ja ettevõtted kasvavad. Oleme kolm aastat töötanud ka Soome ja Venemaa suunal, kuid pisut teise ärimudeliga kui Baltikumis. Teame, mis neil turgudel toimub, kes on konkurendid ehk tunnetame protsesse ja üritame nüüd just sellel suunal aktiivsemalt tegutseda.

Kui suuri summasid nende plaanide teokstegemiseks vajate?

Esialgu ei ole plaanis suuri summasid investeerida, pigem teha esmalt sisulisi muudatusi nendel turgudel tegutsemiseks.

Miks otsustasite kaasata täiendava investori selle asemel, et investeerida varasematel aastatel teenitud kasumit?

Toode AS on igal aastal investeerinud ja kiirelt kasvades investeerimisvajadused ka kasvavad.

Otsustasite tänavu oma valdusfirmasse (Airo Konsultatsioonid OÜ - toim.) kogunenud kasumist dividendidena välja maksta 34,32 miljonit krooni. Palun öelge, kuhu seda raha investeerite?

Valdusfirma otsus dividendide kohta on vaid otsus paberil ja esialgu mingeid plaane pole.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077