2. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõgi: Eesti Põlevkivi on alates aprillikuust ülekoormatud

Aktsiaseltsi Eesti Põlevkivi juhtkond arutas eile Estonia kaevurite palganõuet ja peab seda igati õiglaseks, sest kaevurite töökoormus on viimastel kuudel olnud väga suur, vahendas ETV24.

Nõudlus põlevkivi järele on sel suvel olnud palju suurem kui varasematel aastatel, kuna Eesti Energial on tekkinud võimalus elektrienergiat eksportida.

Aktsiaseltsi Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Ilmar Jõgi ütles, et kaevurid pole aastaid nii suure koormusega töötanud, kui sel suvel. Sellest on tingitud ka Estonia kaevurite resoluutne palganõue.

"Me saame täiesti nende nõudmisest aru. Meie ettevõte on alates aprillikuust olnud ülekoormatud. Narva jaamad on tellinud meilt palju rohkem põlevkivi kui varasematel suvekuudel. On tehtud ületunde, puhkused on välja võtmata. Kõik see tekitab teatavat närvilisust," ütles Jõgi.

Tema sõnul on osa kaevureid juba palgalisa saanud, koristus tööliste palgatõus oli juba enne reedet päevakorras. Samas arvas kaevanduskontserni juht, et kaevurid oleksid võinud oma nõudmise esitada siiski ametiühingu kaudu.

Autor: ÄP praktikant

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077