Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 5. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB võitis Balti alajaama 33 miljoni kroonise hanke

Balti alajaama laiendamise hanke võitis ABB AS, laekus 3 pakkumist, soodsaim neist oli ABB oma summas ligi 33 miljonit krooni.

Eile allkirjastasid OÜ Põhivõrk ja ABB AS lepingu Balti alajaama 330/110 kilovoldise (kV) jaotla laiendamiseks ja uue 110 kV lahtri väljaehitamiseks, teatas firma. Algavad tööd võimaldavad tulevikus liituda elektrivõrguga Eesti Energia ASi Taastuvenergia ettevõtte planeeritaval tuulepargil.

"Projekti raames lisatakse Balti 330/110 kV alajaama üks autotrafo ja samuti ehitatakse välja uus lahter tuulepargi liitumise jaoks", selgitas tööde sisu täpsemalt OÜ Põhivõrk projektijuht Margus Laanetu. Projekti käigus paigaldatakse olemasolevasse juhtimishoonesse ka vajalikud uued kaitse- ja juhtimisaparaadid ning täiendatakse olemasolevaid süsteeme.

Balti 330/110 kV alajaama laiendus koos tuulepargile liitumisvõimaluste loomisega peab olema lõpetatud hiljemalt 30. oktoobriks 2008. aastal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077