Autor: Tiit Elner • 2. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lukašenka: Chavez tuleb appi

Valgevene lubas täna otsuse peale kärpida homsest gaasitarneid tasuda Venemaale 460 mln dollarit gaasivõlga, võttes selle reservist ja kattes tühjenevat reservi välismaa sõprade abil.

"See ei ole meie maa jaoks mingi summa. Tõsi küll, reservfond kahaneb, kuid meid on valmis välja aitama teised riigid, näiteks Venezuela president Hugo Chavez ning välismaa kommertspangad," ütles Valgevene president Aleksandr Lukašenka kommentaariks oma korraldusele raha eraldamise kohta ajalehe Kommersant teatel.

Selle aasta algusest tõstis Gazprom Valgevenele müüdava gaasi hinda 46-lt 100-le dollarile 1000 m3 eest. Pooleks aastaks sai Valgevene veel võimaluse tasuda uuest hinnast esialgu vaid osa, kuid riik ei ole maksekokkulepet täitnud. Seepeale lubas Gazprom 3. augustist kärpida tarneid 45%.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077