Autor: Mariliis Pinn • 30. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Leibur saab omale uue omaniku

CapVest Limited müüb leivatööstuskontserni Vaasan Vaasan, kuhu kuulub ka Eesti vanim pagaritööstus AS Leibur, maha rahvusvahelisele investeerimisfirmale Lion Capital.

Tehing sõlmiti täna, kuid selle jõustumiseks läheb vaja konkurentsiameti heakskiitu, teatas Vaasan Vaasan.

Ostu-müügi tehingusse kuuluvad kõik leivakontserni üksused: Soomes Vaasan Vaasan Oy, Eestis AS Leibur, Lätis A/S Hanzas Maiznicas, Leedus UAB Vilniaus Duona ja Rootsi firma Nordic Bake Off AB.

Vaasan Vaasan tegevjuht Matti Lappalaineni sõnul aitavad Lion Capitali kogemused kaasa kontserni arengule ja firma muutub veelgi rahvusvahelisemaks.

2005. aasta algusest saadik tegutsenud Lion Capital on keskendunud teenindus- ja tarbimissektorisse tehtavatele investeeringutele.

Vaasan Vaasan on juhtiv leivatööstuskontsern Baltimaades ja Soomes ning suuruselt teine külmutatud pagaritoodete valmistaja Põhjamaades. Ka on Vaasan Vaasan maailma suuruselt teine krõbeleivatootja.

Kontserni käive oli eelmisel aastal 334 miljonit eurot, ettevõttes töötas kokku 3 450 inimest. Vaasan Vaasan Baltikumi kuues leivatehases töötab 1730 töötajat. Vaasan Vaasan Baltikumi 2006. aasta käive oli 61 miljonit eurot ning grupile kuulub 28 protsenti kogu Baltimaade pagaritoodete turust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077