Kunda tselluloositehase omanik kavandab Pihkvasse megatehast

Kundasse tselluloositehase rajanud Norra
ettevõte Larvik Cell kavandab Venemaale Pihkva oblastisse uut tselluloositehast,
mille hinnaks kujuneb 400 miljonit eurot (6,25 miljadit krooni).

Ajaleht Vedomosti kirjutas hiljuti, et puidutööstuskontsern Stora Enso otsib Venemaal kohta, kuhu püstitada 500 miljonit eurot (7,8 miljardit krooni) maksev tselluloosi- ja paberitööstus.

Sarnase ideega on välja tulnud ka Eestis tegutsevad Norra ärimehed, kelle tselluloositehas Kundas alustas tegevust 2006. aasta kevadel, kirjutas Saldo. Nimelt on kuulda olnud nende plaanidest rajada Pihkva oblastisse 400 miljonit eurot ehk 6,26 miljardit krooni maksev tselluloositehas. Ehitus peaks algama veel sellel aastal.

Kundas asuva Estonian Celli juhataja Riia Ratnik ütles Saldole, et on küll kuulnud ettevõtte omanike taolistest plaanidest, kuid millega täpselt tegu, ta öelda ei oska. “Meie ettevõte selle projektiga kuidagi seotud pole ning ka meie omanikud pole meile sellest midagi rääkinud,” ütles Ratnik.

Igal juhul oleks uue tehase näol tegu projektiga, mis annab mitmekordselt silma ette Kunda tehasele, mis läks maksma 153 miljonit eurot ehk 2,4 miljardit krooni. Tehase tootmise aastamaht täisvõimsusel on 140 000 tonni ning seal töötab 87 inimest. Estonian Celli eelmise aasta käive ulatus 324,2 miljoni kroonini ja puhaskasum oli 23,1 miljonit krooni.

Soomlaste ja norrakate plaane rajada Venemaale uued tselluloosi- ja paberitööstused on põhjendatud sellega, et Venemaa hakkab rakendama riigist väljaveetavale ümarpuidule senisest kordades kõrgemaid eksporditolle.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara