Autor: Agnes Ojala • 6. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miljardär Kirk Kerkorian pakkus Chrysleri eest 4,5 miljardit dollarit

Miljardär Kirk Kerkoriani investeerimisfirma Tracinda tegi Chryslerile 4,5 miljardi dollarise (52,7 miljardi kroonise) pakkumise.

Tracinda, mis enne Chrysleri ühinemist DaimlerBenziga 1998. aastal oli Chrysleri üks suuraktsionäre, teatas, et soovib Chrysleri edasi arendada ja tugevdada, kirjutas BBC.

Kirk Kerkorian oli tol ajal liitumise vastu ja ütles, et sakslased tahavad Chrysleri ära osta nii, et see tähendaks talle miljardite dollarite kaotust. Ta kaebas DaimlerBenzi 2000. aastal kohtusse, kuid hagi lükati tagasi.

Pakkumiskirjas kirjutas endine Chrysleri juhtivtöötaja ja praegune Tracinda nõustaja Jerome York: "Tracinda usub, et võttes Chrysleri probleemide lahendamise ette pika perspektiiviga eesmärgina, võib ettevõttest saada tugev, vastupidav ja iseseisev üksus."

Sakslaste autokompanii DaimlerChrylseri esindajad kinnitasid, et potentsiaalseid ostjaid on veelgi, kuid ei tahtnud sellest veel pikemalt rääkida.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077