Kitlivabrik jätab ligi sada inimest tööta

Kuressaares tegutsev ühekordseid
kirurgikitleid tootev ettevõte OÜ Peleriin Medical lõpetab tegevuse, mistõttu
kaotab töö ligi sada inimest.

Firma juhatuse liikme Tarvi Tiitsaare sõnul täidab ettevõte viimase tellimuse aprillis, kirjutas Oma Saar.

"Oleme sunnitud ettevõtte likvideerima tellimuste mahu järsu languse tõttu seoses maailmaturul toimunud muudatustega," põhjendas Tiitsaar ning selgitas, et Saksa partnerfirmas toimuvad tootmise ümberkorraldused.

Tarvi Tiitsaar ei osanud ennustada, kas sellised maailmaturu muudatused hakkavad mõjutama ka teisi Saaremaal tegutsevaid ja välismaale eksportivaid firmasid, kuid nendib, et üha enam võtavad üliodava tööjõukuluga Hiina firmad Euroopa allhanked endale.

Endine riigikogu liige Olari Taal välistas, et tegemist võib olla Eesti majanduse krahhi algusega. "Tootmise meilt äraviimine viitab otsesele seosele meie heaolu kasvuga," märkis ta.

Taal ei pidanud vähemtähtsaks ka meie kõrgelt maksustatud tööjõu mõju säärastele käikudele. "Kuid me ei saa seni, kuni meil on nö sambata pensionäre, oma sotsiaalmaksu ka 33 protsendilt madalamaks lasta," märkis ta.

Seitse aastat tagasi kolmekümne töötajaga alustanud ettevõtte likvideerimisega kaotab töö ligi sada inimest. "Töölepingu lõppemisest on neid teavitatud 20. märtsi seisuga," märkis Tiitsaar ning lisas, et kõik 99 töötajat saavad lahkumishüvituse tulenevalt töölepinguseadusest.

Tööturuameti Saaremaa osakonna juhataja Kaie Lepp ütles Oma Saarele, et Saaremaal on praegu vabu töökohti piisavalt. "Reedese seisuga oli meil üleval 308 töökohta. Ma ei mäletagi sellist aega, kui meil oleks pakkuda olnud nii palju töökohti," lausus Lepp. "Iseasi, kas keegi õmblejatest on valmis minema näiteks Arensburgi hotelli toateenijaks," lisas ta.

Tööturuamet ootab OÜlt Peleriin Medical koondatavate töötajate nimekirja, et pakkuda neile uusi töökohti või ümberõppeteenust.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara