Autor: Agnes Ojala • 27. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kitlivabrik jätab ligi sada inimest tööta

Kuressaares tegutsev ühekordseid kirurgikitleid tootev ettevõte OÜ Peleriin Medical lõpetab tegevuse, mistõttu kaotab töö ligi sada inimest.

Firma juhatuse liikme Tarvi Tiitsaare sõnul täidab ettevõte viimase tellimuse aprillis, kirjutas Oma Saar.

"Oleme sunnitud ettevõtte likvideerima tellimuste mahu järsu languse tõttu seoses maailmaturul toimunud muudatustega," põhjendas Tiitsaar ning selgitas, et Saksa partnerfirmas toimuvad tootmise ümberkorraldused.

Tarvi Tiitsaar ei osanud ennustada, kas sellised maailmaturu muudatused hakkavad mõjutama ka teisi Saaremaal tegutsevaid ja välismaale eksportivaid firmasid, kuid nendib, et üha enam võtavad üliodava tööjõukuluga Hiina firmad Euroopa allhanked endale.

Endine riigikogu liige Olari Taal välistas, et tegemist võib olla Eesti majanduse krahhi algusega. "Tootmise meilt äraviimine viitab otsesele seosele meie heaolu kasvuga," märkis ta.

Taal ei pidanud vähemtähtsaks ka meie kõrgelt maksustatud tööjõu mõju säärastele käikudele. "Kuid me ei saa seni, kuni meil on nö sambata pensionäre, oma sotsiaalmaksu ka 33 protsendilt madalamaks lasta," märkis ta.

Seitse aastat tagasi kolmekümne töötajaga alustanud ettevõtte likvideerimisega kaotab töö ligi sada inimest. "Töölepingu lõppemisest on neid teavitatud 20. märtsi seisuga," märkis Tiitsaar ning lisas, et kõik 99 töötajat saavad lahkumishüvituse tulenevalt töölepinguseadusest.

Tööturuameti Saaremaa osakonna juhataja Kaie Lepp ütles Oma Saarele, et Saaremaal on praegu vabu töökohti piisavalt. "Reedese seisuga oli meil üleval 308 töökohta. Ma ei mäletagi sellist aega, kui meil oleks pakkuda olnud nii palju töökohti," lausus Lepp. "Iseasi, kas keegi õmblejatest on valmis minema näiteks Arensburgi hotelli toateenijaks," lisas ta.

Tööturuamet ootab OÜlt Peleriin Medical koondatavate töötajate nimekirja, et pakkuda neile uusi töökohti või ümberõppeteenust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077