20. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaaret ootab rekordiline soojahinna langus

Ligi pooled Kuressaare elanikud võivad alates märtsist arvestada tunduvalt väiksemate soojaarvetega, kuna AS Kuressaare Soojus kavandab põlevkiviõli hinna languse tõttu soojahinda alandada.

“Soojahinna alandamine puudutab umbes pooli Kuressaares elanikke ja näiteks kahetoalise korteri puhul on küttekulu kokkuhoid umbes 100 krooni kuus,” lausus AS-i Kuressaare Soojus tegevdirektor Paul Leemet Meie Maale.

Kui alles 1. jaanuarist tõstis AS Kuressaare Soojus soojahinda 538 kroonilt megavatt-tunnist 573 kroonini, siis 1. märtsist langeb megavatt-tunni hind põlevkiviõli hinna languse tõttu 501 kroonini, sinna lisandub käibemaks.

Paul Leemeti sõnul puudutab hinnalangus umbes 7000–7500 Kuressaare elanikku, kes valdavalt kortermajades elades on AS Kuressaare Soojuse kliendid.

Leemeti kinnitusel on see 1990. aastate algusest saadik suurim soojahinna langus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077