Vene-Saksa gaasijuhe ohustab Läänemerd

Eesti juhtivate mereteadlaste hinnangul
ohustab 1200 kilomeetrit Vene-Saksa gaasijuhet Läänemere põhja mereelustikku
gaasilekete ja süvendustöödest üles paiskuvate setetega.

TTÜ meresüsteemide instituudi direktor Jüri Elken peab juhtmega seoses kõige kriitilisemaks keskkonnaohuks võimalikke gaasilekkeid, kirjutas Eesti Päevaleht Online. "Põhiliselt metaanist koosnev maagaas võib kuni 20 protsendi ulatuses sisaldada ka väävelvesinikku, mis on vees kergesti lahustuv ja väga mürgine," rääkis Elken.

TÜ mereinstituudi merebioloogia osakonna juhi Georg Martini hinnangul võib merekeskkond kannatada saada ennekõike gaasitoru merepõhja paigutamisel, sest ehituse käigus paiskuksid osa peentest setetest vees üles ja need kanduksid laiali.

Eesti majandusvetest vaid poole kilomeetri kaugusele paigutatava toru ehitamise ja toimimise mõjude kohta tahab Eesti riik alustada keskkonnamõjude uurimist ning välja töötada tegevuskava võimaliku gaasijuhtmega seotud õnnetuse korral.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara