Autor: Mariliis Pinn • 5. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnus külmutatud leib jõuab sakslaste lauale uuel aastal

Pere Leib Tootmine moodustas Pärnu leivakombinaadis uue firma Leivaeksport, mis hakkab uuest aastast valmistama Lääne-Euroopa turule sügavkülmutatud pagaritooteid, kohalikule turule toodetakse jätkuvalt värsket leiba-saia.

Esimene autokoorem külmutatud vormileiva ja puuviljatortidega peaks Pärnust Vanapargi tänavalt Saksamaa poole vurama jaanuari esimesel nädalal. Lepingute kohaselt valmistab Pärnu tehas Saksamaa ja Hispaania turule mõeldud sügavkülmutatud pagaritooteid 22 tonni nädalas, kirjutas Pärnu Postimees.

Aktsiaseltsi Pere Leib Tootmine juhatuse liikme Eero Mikenbergi sõnade kohaselt hakkab Pärnu leiba Lääne-Euroopas turustama Saksa firma Bread International, kelle sihtgrupp on väljaspool Saksamaad elavad sakslased. “Põhiliselt varustavad nad leivaga Hispaanias elavaid sakslasi,” seletas Pere kontserni poolt Pärnu pagaritööstuse tulevikust rääkima volitatud Mikenberg.

Pärnus valmistatud pagaritoodete eksportimiseks on vaja muretseda siinsesse tehasesse šokk-külmutuse seadmed, mis jahutavad toodangu kiiresti -35 kraadini.

Mikenbergi sõnutsi šokk-külmutuse seadmeid Pärnus veel ei ole, kuid lähiajal on need kavas rentida. “Leivaeksport rendib külmutusseadmed firmalt Eesti AGA, Pärnusse peaksid need jõudma lähinädalate jooksul,” seletas ta.

Peale pagaritoodete ekspordi kavatsetakse Pärnu leivatehases moderniseerida Eesti rahvustoidu kama tootmist. “Kama on Pere Leivale oluline ja perspektiivikas toode, kuid selle tootmisprotsess on ajast ja arust,” ütles Mikenberg.

Osaühing Leivaeksport kuulub praegu sajaprotsendiliselt ärimees Rein Kilgi omanduses olevale kontsernile Pere. Kokkuleppe kohaselt tuleb tulevikus 40protsendilise osalusega omanikeringi Saksa firma Bread International.

Pärnu leivatehases töötab 170 töötajat. Nädalas valmistatakse siin 55 tonni pagaritooteid.

Pere kontserni kuuluvad Pere Leib Tootmise pagaritööstus Tartus, Weroli toiduõlivabrik ja Põltsamaa lihatööstus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077