Autor: Mariliis Pinn • 11. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteqi töötajad alustasid protestiks tööseisakut

Eesti ühe suurema tööandja Elcoteqi 60 töötajat katkestasid tähtajatult töö protestiks meistri vallandamise vastu.

Töö katkestanud õhtuse vahetuse töötajad väitsid, et ei saanud administratsioonilt teada meister Irina Klausi vabastamise tegelikke põhjusi. Nende arvates käituti Klausiga ülekohtuselt ja nad ootavad peadirektorilt selgitust, vahendas etv24.ee.

Klaus on Elcoteqis töötanud kümmekond aastat, ütlesid tööseisakut alustanud naised, kellest paljud on samuti staažikad töötajad.

"Öeldi, et teda vallandati distsiplinaarrikkumise tõttu," ütles Arissa Deidiškis. "Ta polevat õigeaegselt kandnud andmebaasi märget selle kohta, et tööline ei ilmunud tööle."

Elcoteqi avalike suhete direktori Jaanus Pautsi sõnul puudutas vallandamine töö- ja puhkeaja vastu eksimist. "Osaliselt oli see seotud sellega, et töötajaid ei lastud õigel ajal lõunapausile ja polnud selget ülevaadet töötajatest, kes olid tööl või polnud, kui pidid tööl olema," ütles ta. Meistrile heideti ette, et rikkumised olid pikaajalised ning ta olevat neid ise tunnistanud.

Klausi alluvad ütlevad, et kahe nädala jooksul on vallandatud juba kaks ülemust. Nad kardavad suurpuhastust ja lubavad mitte tööle asuda, kuni meister uuesti tööle võetakse.

"Tänu sellele meistrile püsib meie vahetus koos. Ilma temata oleks vahetus enne uut aastat, isegi enne detsembrit juba laiali läinud. Tema käis meid veenmas, et tüdrukud, ärge minge ära, oodake veel," ütles Tatjana Leidma. "Meie tuleme vastu, miks meiega siis ei arvestata?"

Pautsi sõnul alustas streiki vaid osa töötajaid ning tootmine ja vahetus jätkub. Ta lubas siiski, et homme selgitab juhtkond naistele toimunu tagamaid. Pauts möönis, et neile võis meistri vallandamine tulla ootamatult ning tekitada ärevust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077