1. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti lihatööstused kaaluvad hinnatõusu

Läti lihatööstused kaaluvad võimalikku hinnatõusu, kirjutas BBN.

Lihatööstused on sunnitud tõstma hindu, sest lihamassi hinnad on juba tõusnud 10% võrra.JSC Rigas Miesnieksi esindaja Aldis Skutans märkis, et kõik lihatööstused kannatavad, sest tootmine laieneb ning lihamassi hinnad on tõusnud ja tööstused kaaluvad tõsiselt oma toodete hinnatõusu.

"Me oleme tuleviku pärast mures. Sel aastal oleme juba oma toodete hindu tõstnud 3% võrra, aga lihamassi ja energia hinnad on tõusnud palju rohkem," rääkis Skutans.Ka lihatööstus Nakotne kaalub hindade tõstmist.

Brokane tehas on kindel hinnatõusus miinimumpalga, elektri hinna ja gaasi hinna tõusu tõttu.Põllumajandusturu ja - edendamise keskuse andmetel on liha kokkuostuhind sel aastal võrreldes eelmise aastaga tõusnud 10%.

Sealiha keskmine kokkuostuhind on juba ületanud Euroopa Liidus keskmise taseme ning ulatus septembris 1,15 latini (ehk 25 krooni) kilo kohta. Kuigi sealiha keskmine hind on tõusnud 10%, on Läti turul ikkagi sealiha puudus. Ka loomaliha hinnad on tõusnud 10% võrra.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077