Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 18. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuiksoo: Aavik vastutab Weroli 40 miljoni krooni suuruse kahjumi eest

Weroli endine juhataja Erki Aavik võttis ettevõttele ülemäärase riski, eirates nõukogu otsust ja tekkinud üle 40 miljoni krooni suuruse kahjumi eest vastutab Aavik, ütles põllumajandusminister Ester Tuiksoo tänavu 17. mail ilmunud Äripäevas.

Aavik sõlmis vähemalt kolmel korral erinevaid lepinguid, teavitamata nendest nõukogu. Sellisele järeldusele jõudis Tuiksoo andmetel ka põllumajandusministeeriumi tellitud ja advokaadibüroos Laus Partnerid valminud analüüs.

Äriseadustiku kohaselt vastutavad nõukogu liikmed eelkõige nõukogu enda ebaseaduslike otsustega tekitatud kahju eest. Werol Tehaste nõukogu ei ole ise teinud ebaseaduslikke ega ettevõttele kahjulikke otsuseid. Nõukogu otsusega oli juhatusel õigus varuda 70 000 tonni rapsiseemet. Tegelikult sõlmis juhatus lepinguid aga 120 000 tonni ostuks, mis ületas ettevõtte tootmisvõimsust ja rahalisi võimalusi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077