Autorid: Harro Puusild, Sigrid Kõiv • 25. oktoober 2023

Elektroonikatööstuse käibe TOP 20 | Millised olid teise kvartali suurima käibega ettevõtted?

Elektroonikatööstuse teise kvartali kogukäive ulatus 671 miljoni euroni, millest pea viiendiku ehk enam kui 108 miljonit tegi Ericsson Eesti. Tööstusuudised.ee teeb ülevaate teise kvartalis 20 suurima käibega ettevõttest.
Teise kvartali suurima käibega elektroonikaettevõte oli Ericsson Eesti.
Foto: Andras Kralla

Elektroonikatööstuse 2023. aasta teise kvartali käive oli 671 miljonit eurot ja see kasvas aasta varasemaga võrreldes 3%. Kvartaalselt vaadates on sektori käive olnud üsna kõikuv: näiteks võrreldes kvartal varasemaga kasvas käive üle 10% nii eelmise aasta neljandas kui ka tänavu teises kvartalis. Samas esimeses kvartalis see aga kahanes 15% võrreldes neljanda kvartaliga, selgub Äripäeva infopanga koostatud elektroonikatööstus aastaraportist.

Veel kirjutatakse raportis, et teises kvartalis oli sektoris 11 989 töötajat ja nende arv pole viimase nelja kvartali jooksul oluliselt muutunud. Käive töötaja kohta oli teises kvartalis 55 964 eurot ja see kasvas aasta varasemaga võrreldes 2%. Kuna töötajate arv on püsinud sisuliselt muutumatuna, siis järgib töötajakohane käive koondkäibe muutumist.

Äripäeva infopanga elektroonikatööstuse aastaraportiga saab tutvuda SIIN.

Keskmine töötasu oli teises kvartalis 1847 eurot ja see kasvas aasta varasemaga võrreldes 16%. Aastane töötasu kasv moodustub peamiselt eelmise aasta kolmanda ja tänavu teise kvartali töötasu tõusust.

Edukas 2022. aasta

Kui vaadata 2022. aastat, siis sektori müügitulu kokku ulatus 2,7 miljardi euroni, mis tähendab, et kasv võrreldes 2021. aasta oli 19,5%. Varasema kolme aastaga võrreldes oli eelmise aasta müügitulu kasv hüppeline.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077