Autor: Prima Power • 13. mai 2024

Prima Power 2D-laserlõikepingid – tootlikkuse suurendamine kiirete ja modulaarsete lahendustega

Laserlõikamine on viimasel ajal muutnud lehtmetalli tootmist paljudes tööstusharudes, eriti mõnedes, kus 2D laserlõikusmasinate integreerimine tootmisliinidesse on muutunud normiks. Ettevõtted keskenduvad üha rohkem töökindlatele masinatele, et minimeerida seisakuid, säilitada lõiketäpsus ja tagada kõrge tootlikkus.
Prima Poweri 2D laserlahendused lühendavad tsükliaega, suurendavad lõikekiirust kuni 20%, säästavad lõikegaasilt kuni 40% ja saavutavad lehtede kasutusmäära kuni 96%

Turu nõudmistele vastamine

Automatiseerimine on otsustava tähtsusega selliste probleemide lahendamisel nagu materjalide ning toodete kasvavad nõuded ja kvalifitseeritud tööjõu puudus. See võimaldab tootmisprotsesside sujuvamaks muutmisega tõhusalt tööstustel neid nõudmisi täita. Õigete partnerite valimine on seega ettevõtte tootmisprotsesside arengu juhtimiseks ülioluline. Valitud partner peaks aitama integreerida konkreetse tootmis nõuetele kohandatud masinaid ja automaatikalahendusi ning ka aitama leida parim tasakaal tootlikkuse, tootmiskiiruse, efektiivsuse ja madalamate ühikukulude vahel.

Olulisel kohal on ka tarkvaralahendused, mis suudavad masinaid ja protsesse sujuvalt integreerida ning aitavad operaatoritel kogu tootmise vältel tõhusust säilitada. Tarkvara peaks tagama optimaalseima seadmete toimimise ja maksimeerima üldist tootmise efektiivsust. Masinad peaksid olema jälle omalt poolt kompaktsed ja kohandatavad erinevate tööstusettevõtete pindadele ja tootmisliinidele.

Tootmisfirmadele on selles osas kindel partner Prima Power, kes on pühendunud oma klientide vajadustest arusaamisele ja ühiselt kaasa aitamas ettevõtteid nende arenguteekonnal. Pea poole sajandi pikkuse kogemusega Prima Power pakub laia valikut lahendusi, sealhulgas 2D laserid, 3D laserid, paneelipainutajad, painutuspingid, stantsimis- ja kombineeritud tehnoloogiad, robotiseeritud lahendused ja automatiseeritud tootmisliinid.

Prima Power 2D laserseadmed

Prima Poweri 2D laserlahendused on loodud kliendi tootlikkuse tõstmiseks. Prima Poweri 2D laserpingid mitte ainult ei vähenda tsükliaegu, vaid vastavad ka erinevatele tööstuste nõudmistele kiiremaks tootmiseks: seadmed pakuvad kuni 20% suuremat lõikekiirust 1–6 mm paksuste materjalide puhul, mis saavutatakse pinkide suure kiirenduse ja trajektoorkiirusega. Prima Poweri laserseadmed ja tarkvaralahendused on efektiivsed ja kulutõhusad, võimaldades lõikegaasi säästu kuni 40% ning parandada lehtmaterjali kasutust kuni 96%.

Prima Poweri uus Platino Linear®

Platino Linear, Prima Poweri uusim 2D laserpink, on kompaktne ja sobib kõige paremini väikestele ning keskmise suurusega ettevõtetele. Platino Lineari mõistlikud hanke- ja kasutuskulud ning tootlikkus teevad sellest suurepärase valiku ettevõtetele, kes otsivad lahendust, mis ühendaks kulutõhususe kompromissitu kvaliteediga. Masin võtab 22% vähem ruumi võrreldes teiste sama klassi toodetega, tõstes sellega tootlikkust ruutmeetri kohta, optimeerides tootmispinda ja parandades töö efektiivsust. Pingil kasutatavad hooldusvabad lineaarjuhikud minimeerivad seisakuid ja nendega seotud kulusid ning tõstavad telgede liikumiskiirusi, maksimeerides seeläbi töö tõhusust.

Platino Lineari konsoolarhitektuur koos avatud disainiga turvakabiiniga tagab täieliku juurdepääsu tööalale ning sünteetilisest graniidist raam tagab erakordse vibratsiooni neeldumise ja termilise stabiilsuse mis aitavad kaasa usaldusväärsele jõudlusele. Platino Lineari alumiiniumist kelgu kasutamine minimeerib masina liikuvate komponentide massi, säilitades samal ajal optimaalse jäikuse ja tagades nii kõrge täpsuse kõikjal lõikeprotsessil. Ühe läätsega adaptiivne lõikepea kohandub erinevate tootmisvajadustega, et tagada ühtlased ja usaldusväärsed tulemused ning suurendab veelgi laserlõikuse täpsust ja jõudlust erinevate materjalide puhul.

Prima Power Platino Linear on efektiivne ja kulutõhus laserlõikusmasin, millel on hooldusvaba lineaarajam ja väiksem pindalavajadus, sobides suurepäraselt tõhusaks 2D lasertöötluseks.

Platino Linear pakub hulgaliselt funktsioone, sealhulgas Smart Cut tehnoloogiat, mis optimeerib lõikepea liikumisi ja vähendab tsükliaega kuni 30%. Gas Mixer Cut parandab lõikekvaliteeti ja -kiirust teatud materjalidel puhul, nagu tavateras ja keskmise paksusega alumiinium. Selle eelisteks on parema lõikekvaliteet, väiksemad kraadid, suurem tootlikkus, kiirem läbistusaega ja väiksem oksüdatsioon võrreldes puhta hapnikuga lõikamisega. Lisaks vähendab ECO-TOUCH Cut funktsioon lõikegaasi tarbimist ja kasutuskulusid kuni 30%, aidates kaasa jätkusuutlikkuse eesmärkide saavutamisele. Adaptive Cut funktsioon suurendab tootmise efektiivsust, reguleerides automaatselt fookust ja laserkiire läbimõõtu erinevatele materjalipaksustele, välistades vajaduse käsitsi reguleerimiseks ja tagades ühtlaselt kvaliteetsed lõiked.

Platino Lineari usaldusväärsust tagab löögikaitsesüsteem SIPS (Safe Impact Protection System), mis kaitseb lõikepead materjalide või seadmetega kokkupõrgete eest tõstes töökindlust. Kokkupõrke korral lülitub pea automaatselt välja, et vältida kahjustusi, samas kui kiirpaigutussüsteem asetab lõikepea kiiresti õigesse asendisse tagasi, et minimeerida seisakuid. Kõigi nende tipptasemel funktsioonidega on Platino Linear kompaktne masin ja ideaalne investeering tõhusasse, jätkusuutlikku ja täiustatud tootmisse ning seda kõike äärmiselt konkurentsivõimelise hinnaga.

Laser Genius®+: Prima Poweri tipptaseme lahendus

Prima Poweri tippklassi laserlõikepink Laser Genius+ on suurepärane lahendust firmadele, kes otsivad parimat laserlõikamise jõudlust. See täiustatud 2D lasermasin tõstab veelgi tootlikkust, pakkudes oma klassi parimat dünaamikat maksimaalse kiirendusega 28 m/s² ja trajektoorikiirusega 180 m/min.

Pingi paigaldusvõimalus nii parema- kui ka vasakukäelisena pakub kasutajale seadme sujuva integreerimise mis tahes tööruumi ilma konfiguratsiooni paindlikkust ohverdamata. Seadme sildkonstruktsioon tagab suurepärase termilise stabiilsuse ja vibratsiooni summutamise.

Lisaks aitavad kompaktsed ning suure võimsusega mootorid ja optimeeritud jõuülekanne veelgi, et tagada maksimaalne dünaamika ja energiatõhusus. Laser Genius+ paistab silma integreeritud disainiga, kus kõik alates lasergeneraatorist kuni optikani on paigutatud seadme sisse. See lihtsustab paigaldamist, võimaldades tootmiseks valmis olla vaid mõne päeva jooksul pärast seadme tarnimist.

Prima Power Laser Genius+ on tipptasemel laserlõikuspink, pakkudes suurepärast laserlõikamise jõudlust. See täiustatud 2D laserlõikelahendus toob oma klassi parima dünaamikaga tootlikkusse uued tasemed.

Kolmes suuruses (1530, 2040 ja 2060) pakutav Laser Genius+ on kohandatav vastama paljude tootmiste nõuetele, tagades samal ajal kindla jõudluse nii dünaamika, lõikekvaliteedi kui ka töökindluse osas. Laser Genius+ 1530 pakub lõikeala 3150 x 1600 mm, mis telgede liikumisulatuse osas on omas klassis suurim. 2040 suurusega pingil kasvab see 4320 x 2200 mm-ni ja 2060 pingil on koguni 6320 x 2200 mm.

Sellise lõikeulatusega arvestavad ka seadmete maksimaalsed materjali/tooriku kaalud: 1150 kg mudelil 1530, 2000 kg mudelil 2040 ja 3050 kg mudelil LG+2060, tagades isegi kõige suuremate detailide hõlpsa ja täpse käsitlemise. Oma parima tootlikkuse, kohandamisvõime ja suurte töötlusalade kombinatsiooniga annab Laser Genius+ klientidele võimaluse laserlõikamise piire uuesti määratleda ja parimaid tulemusi saavutada.

Automatiseerimise võimalused

Prima Power pakub laia valikut automatiseerimise lahendusi, mis on kohandatud spetsiaalselt lehtmetalli töötlemise sektorile eesmärgiga tõsta seadmete tõhusust ja tootlikkust. Eesmärgiks on maksimeerida väljundit, vähendades samal ajal manuaalset sekkumist läbi sujuvamate töövoogude ja optimeeritud ruumikasutuse.

Compact Server laadimis- ja mahalaadimisseade paistab silma ruumisäästliku disainiga, kus kõik komponendid on koondatud kompaktselt materjali- ja detailialusega seadmed juurde. Combo Tower Laser on laialdaste võimalustega lahendust materjalivoo automatiseerimiseks 2D lasertöötluses, mis sisaldab ühe- või kahepoolseid riiuleid, tõstesüsteemi ja integreeritud lehtede laadimisseadmeid, mis on kohandatavad konkreetsele kliendi tootmisvajadusele. PSR 2D sorteerimis-süsteem automatiseerib materjali liikumise 2D lasertöötluseks täpse virnastamise ja katkematu tööga, integreerudes sujuvalt teiste automatiseerimissüsteemidega, et maksimeerida ruumikasutust ja tootmise efektiivsust.

Compact Serveri ruumisäästlik konstruktsioon ühendab materjali- ja detailialuse kompaktse ruumikasutusega.

Automatiseerimise tippklassiks on Night Train FMS® Storage System, mis on modulaarne, kõrge automatiseeritusega ning mida on lihtsalt võimalik laiendada ja paindlikult kohandada erinevate tootmistehnoloogiate ja -seadmetega. Selle disain toimib nii materjalilaona kui ka lõigatud detailide puhvrina. Night Train FMS® on intelligentne kassetihaldus, mida hõlbustab kaasaegne Tulus® tarkvara reaalajas jälgimiseks ja seadmete ning tootmise optimaalse teeninduse tagamiseks. Automatiseerimislahenduste integreerimine võimaldab lehtmetalli töötleva tööstuse ettevõtetel saavutada täielikult automatiseeritud tootmissüsteeme, mille tulemuseks on nii seadmete, tööjõu kui ka materjalide suurem efektiivsus, paindlikkus ja üldine tootlikkus.

Prima Power on pühendunud kliendikesksete lahenduste pakkumisele, mis on kohandatavad erinevate klientide vajadustele. Oleme kindlalt veendunud, et nagu pole olemas identseid tootmisi, pole olemas universaalset lahendust, vaid iga kliendi jaoks peab olema ainulaadne lähenemine.

Prima Poweri tehnoloogiad arenevad pidevalt koos klientidega, hõlmates erineva tasemega modulaarset ja laiendatavat automatiseerimist, et kohaneda klientide pidevalt muutuvate vajadustega. Pühendumus, mis sisaldub kaubamärgi lubaduses “Evolve by integration” (Arendada integratsiooni teel), rõhutab Prima Poweri suunatust klientide dünaamiliste vajaduste tõhusale rahuldamisele, tagades pideva kohanemisvõime ja uuenduslikkuse.

Prima Poweri automatiseerimislahendused võimaldavad klientidel optimeerida oma tootmisliine, saavutades suurema tootlikkuse ja täisautomaatse töö.

Prima Power

Prima Power pakub igas suuruses ettevõtetele dünaamilisi tehnoloogiaid, mis suurendavad lehtmetalli töötlemise kasumlikkust. Loome integreeritud automaatlahendusi, mis on loodud vastama meie klientide väljakutsetele ja avatud nende tulevasele arengule ning kasvule. Pakume suure jõudlusega lehetöötluse seadmeid, mis tagavad paindliku ja täpse tootmise. Prima Poweri väärtus seisneb klientidele keskendumises. Meie tootevalik on üles ehitatud moodullahendustele, kasutades seejuures keskendumist kliendikesksele lähenemisele ja pikaajalisele kogemusele insenerisüsteemide ning masinate vallas, millega tagame jätkusuutlikuks ja tõhusaks tootmiseks loodud seadmete valmistamise – kõik see põhineb meie ainulaadsel tehnoloogilise integratsiooni ajalool.

Prima Poweri tehnoloogiavalik on tööstuses üks laiemaid: 2D- ja 3D-laserseadmed lõikuseks, keevitamiseks ja puurimiseks; stantsimismasinad; kombineeritud stants-laser ja stants-nurgalõikaja süsteemid; painutuspingid; paneelipainutajad; robotlahendused; paindlikud automaatikalahendused tootmissüsteemidele. Prima Power on Prima Industrie tööstuskontserni lehetöötlustehnoloogia bränd. Prima Pindustrie on tööstusinnovatsiooni kontsern, mis on loonud üle 15 000 maailmas paigaldatud seadme ja tootmissüsteemi, kus töötab üle 1900 inimese 7 tehases ja mille aastakäive on üle 500 miljoni euro.

Rohkem infot: [email protected] ja www.primapower.com

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077