Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 28. september 2022

Alumiiniumist mikroprofiilid võimaldavad luua nutikamaid lahendusi soodsama hinnaga

Väikesed alumiiniumprofiilid pakuvad eeliseid paljude tehniliselt nõudlike lahenduste ja detailide puhul, sest nende mõõtmed on väiksemad, kaal kergem ja täpsus kõrgem. Lisaks säästab mikroprofiilide kasutamine materjali ülekulust ning väiksem kaal tähendab väiksemat CO2-heidet transpordi ajal. See kõik on kasulik nii keskkonnale kui ka ettevõtte eelarvele.

„Väikesed profiilid võimaldavad luua uusi nutikaid võimalusi ning nõudlike mikrolahenduse puhul tasub kindlasti kaaluda valikut täppisalumiiniumi kasuks. Väikesed mõõtmed ja läbimõõdud võivad toodete ning rakenduste disainimisel olla keerukad, kuid mitte mikroprofiilide puhul. Lisaks on neil mitmeid eeliseid alates materjali omadustest kuni tõenäoliselt isegi detailide lihtsama kokkupanekuni,” ütleb alumiiniumprofiilide valmistaja Hydro Extrusion Baltics tegevjuht Raigo Rätsep.

Ta toob näiteks, kus alumiiniumist mikroprofiilid juba täna aktiivset kasutust leiavad: andurid ja mõõtmistehnika, LED valgustus, mööblifurnituur, dušikabiinid, meditsiini- ja laboritehnika, elektrotehnika ning ehitus- ja autotööstuse komponendid. Hydro Extrusion Baltics valmistab funktsionaalseid ja paindlikke alumiiniumprofiile kaaluga alla 15 g/m, pakkudes suure täpsusega tolerantse alates +/- 0,05 mm. Väikesed alumiiniumprofiilid on samas nagu teisedki alumiiniumprofiilid, mille pinnatöötlus toimub tipptasemel kvaliteediga anodeerimise või mehaanilise töötlemise teel ning mis on asendamatuks materjaliks paljudes projektides.

Iga toote puhul pole ainus oluline komponent toode ise, vaid ta selle pakendamine ja transport. Rätsep nendib, et Hydro Extrusion Baltics käitleb profiile alati hoolikalt, mõistes profiilide ohutu transportimise väärtust keskkonda säästvates pakendilahendustes.

Suurem osa toote kulust ja mõjust keskkonnale otsustatakse juba disainides

Kõigil toodetel on keskkonnamõju, alustades materjali kaevandamisest, tootmisest, transportimisest, kasutamisest, utiliseerimisest ning lõpetades taaskasutusega. Lõviosa osa toote kuludest ja keskkonnamõjudest otsustatakse aga juba disainiprotsessi alguses.

„Madala süsinikuemissiooniga alumiiniumtooted aitavad meie klientidel saavutada seatud keskkonnaalaseid eesmärke ja vastavad tänu sellele oluliselt paremini kliimateadlikute lõpptarbijate nõuetele. Lisaks aitame hoolitseda selle eest, et kõik meilt tellitud tooteid projekteeritakse keskkonnasäästu arvestades. Hydro EcoDesign aitab teil valmistada tooteid, millel on suurem funktsionaalsus ja väiksem jalajälg,” ütleb Rätsep.

Valides oma lahenduste teostamiseks madala süsinikusisaldusega alumiiniumi, astute veel ühe sammu oma toote parema jätkusuutlikkuse poole. Näiteks Hydro REDUXA sulami maksimaalne süsinikdioksiidi heide on vaid 4 kilogrammi ühe kilogrammi alumiiniumi kohta. Kõik Hydro Extrusioni Baltics 42 tootmiskohta Euroopas on sertifitseeritud ASI Performance Standardi järgi, mis kehtestab vastutustundliku alumiiniumi tootmise standardi. Nii teavad kliendid alati, kust nende alumiinium pärineb.

Kui olete huvitatud lisateabest mikroprofiilide, taaskasutatava ja vähese süsinikusisaldusega alumiiniumi kohta, võtke julgelt ühendust!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077