Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 23. november 2021

Kiire ja nutikas painutuspink Turbo2plus pakub erinevaid programmeerimisvõimalusi

Saksa tootja RAS Reinhardt Maschinenbau GmbH tõi turule uue Turbo2plus lehtmetalli painutuspingi, mis muudab töö senisest kiiremaks ja lihtsamaks. Lisatud OpenEditori programmi abil laienevad painutusmasina Turbo2plus programmeerimisvõimalused.

Seadme Bendex tarkvara programmeerib paindekohad automaatselt ja salvestab painutusprotsessi tsükli, mida saab hiljem ekraanilt üle vaadata. Samuti võimaldab tarkvara soovi korral programmeerida töökäsud kontoris Office tarkvaras ja saata seejärel otse masinale teostamiseks.

RAS lisas tarkavarale OpenEditori programmi, mis annab operaatoritele võimaluse masina iga liikumise individuaalseks juhtimiseks ja painutusprotsesside programmeerimiseks vastavalt vajadusele ja eelistustele. Kui seni on arendajad olnud keskendunud peamiselt painutuspinkide juhtimise graafilisele funktsioonile, mis pakub painutusprotsessi toimumiseks tööde loogilist järjekorda, soovivad siiski osad masinaoperaatorid painutada profiile senises harjumuspärases järjestuses. Tänu täiendavale OpenEditor tarkvarale on nüüd võimalikud mõlemad tööviisid.

OpenEditori abil programmeerimise korral võtab operaator juhtimise täielikult üle, ent ta ei pea seejuures loobuma abistavatest funktsioonidest. Lisaks saavad näiteks väiksema kogemusega kasutajad joonistada soovitud profiili puutetundlikule monitorile ja Bendex tarkvara teostab automaatselt painutusprotsessi programmeerimise.

Turbo2plus on saadaval teraspleki jaoks mõõtudega 3200x2 mm ja 2540x2,5 mm. Peagi on tulemas ka pikema metalli jaoks mõeldud 4060-millimeetrine mudel. Lisaks koonusfunktsiooniga tööriistade kasutamisele võimaldab seade ka kuni 145 mm sügavuste kastide valmistamist.

Suur 24“ puutetundlik pööratav monitor on kinnitatud painutuspingi külge. Monitor näitab, millise kujuga tööriista millises tööprotsessis vaja, andurisüsteem tuvastab vastava tööriista kõrguse ja eristab, kas kasutada koonustööriistu või surutalal paiknevaid seadmeid. See suurendab turvalisust nii operaatorite kui ka masina enda jaoks. Niipea kui operaator on käivitanud painutusprogrammi, positsioneerib tagumine tugi töödeldava detaili painutusliinile.

Saksa tootja RAS Reinhardt Maschinenbau GmbH toodab lehtmetallide töötlemiseks mõeldud kvaliteetseid seadmeid juba aastast 1939. Tootevalikus on giljotiinid, kantpingid, paneelide painutajad, rullvormimine ja sikeseadmed.

Metallitöötlemisseadmete müügi, remondi ja hooldusega tegeleva 3MS Machinery OÜ eesmärk on aidata partneritel leida oma töös suuremat efektiivsust. Ettevõttel on lisaks RAS Reinhardt Maschinenba’ile ametlikud esinduslepingud tuntud kaubamärkidega UKB, Transfluid ja CoastOne, mis pakuvad laia valikut töökindlaid ning tehniliselt vastupidavaid metallitöötlemisseadmeid. Lisaks tehakse koostööd ettevõtetega Aliko, Haco, Ermaksan, LISSMAC ja ZMM Bulgaria.

Lisainfo: 3MS Machinery OÜ, tel 5332 3491, [email protected], www.3ms.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077