9. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KLINGERi tööstuslikud ventiilid ja tihendid on Eestis kanda kinnitanud

KLINGERi automaatventiilid.
Foto: KLINGER Baltic
Maailma üks juhtivaid tööstuslike tihendite ja ventiilide tootjaid KLINGER on enam kui 130-aastase ajaloo jooksul laienenud tootmis-, jaemüügi- ja teenindusükstutega 60 riiki üle maailma, pakkudes kohapeal ainulaadset oskusteavet ja rahvusvahelist kompetentsi. Ettevõtte klientide hulka kuuluvad juhtivaid ettevõtted näiteks naftakeemia, keemia, infrastruktuuri ja logistika valdkonnast.

Eestisse laieneti neli aastat tagasi ja siin tegeletakse KLINGER Baltic nime all lisaks tööstustarvikutele ka markeerimisseadmete jae- ja hulgimüügiga. „Meil oli suur aru liituda sellise suure kontsernina, mis on alates asutamisaastast 1886 püsinud sõltumatult ühe perekonna omandis. Tänane KLINGER on iseseisvate ettevõtete võrgustik, mis toimib ülemaailmses koostöös, pakkudes kvaliteetseid tihendeid ning ventiilisüsteemide juhtimis- ja monitoorimislahendusi,” ütleb KLINGER Baltic juhatuse liige Talis Perosti.

KLINGER Baltic tooteportfellis on eri materjalidest ja erinevate mõõtmetega ventiilid ning tihendid, sealhulgas lametihendid, o-rõngad, võllitihendid ja hüdraulikatihendid. Täna ollakse suurkontserni käepikendus Eestis, esindades kõiki KLINGERi toodetavaid tasapinnalisi materjale ning pakkudes mõõtu lõikamise ja läbi koostööpartnerite tihendite treimise teenust. Ettevõtte uuemad kliendid tegutsevad puidu-, keemia- ja naftakeemiatööstuses ning energia- ja masinatööstuses.

KLINGER kasutab tihendite valmistamisel CAD-tehnoloogiat. Arvuti teel juhitavad lõikurid ja erinevad automaatikaseadmed kindlustavad igale lõikusele tippkvaliteedi ning hästivarustatud ladu tagab toodete hea kättesaadavuse ja kiire kohaletoimetamise. Tootevalikus on ka klaaskiud ja keevitustööde kaitsekangaid, mida läheb vaja kõikjal, kus tehakse keevitus- või tuletöid.

KLINGER Baltic OÜ pakutav projekteerimisteenus võimaldab kujundada arvutis vana tihendi mõõtmega uue tihendi ning saata tööjoonise otse lõikepingile. „Nii säästate aega ja vaeva ja võite kindel olla, et uued tihendid sobivad täiuslikult teie rakendusse. Sobivaid tihendimaterjale aitab valida mitmekülgne tarkvararalahendus KLINGERexpert®, mis on saadaval ka mobiilirakendusena iPhone’ile ja iPad’ile ning Androidile,” selgitab Perosti.

Toodete korrektne markeerimine tõstab tootja ja kaupmehe usaldusväärsust kliendi silmis

Nagu mainitud, tegeleb KLINGER Baltic kohalikul turul ka tööstustarvikute ning markeerimisseadmete jae- ja hulgimüügiga. „Toodete korrektne markeerimine annab tootjatele ja kauplejatele võimaluse suhelda klientidega nende keeles, aidates neid nii konkreetse infoga kauba kohta kui ka näidates oma hoolivust ja usaldusväärsust, kui lisada etikettidele teavet, mida müüja või tootjana soovitakse lisaks seadusega ette nähtud tooteinfole tarbijale öelda,” räägib Perosti, kes omab markeerimisvaldkonna seadmete alal enam kui 20 aasta pikkust kogemust.

Ta nendib, et aastate jooksul muutunud nii turu olukord, tarbijate soovid kui ka ettevõtete endi tegevus: näiteks kui alguses sooviti oma kaupadele lihtsalt silte, siis täna soovivad kliendid markeerimisseadmete integreerimist olemasolevate seadmete või ERP-süsteemidega. „Samuti on muutnud vaade tooteinfole. Kuna tarbijad loevad järjest suurema huviga pakendite silte, on oluline paigutada sinna info, millest kauba müügil kasu oleks. Etikett on kaupluses toote enda kõrval järgmine suurepärane reklaamikandja, millel trükitav tekst peaks olema hoolega läbi mõeldud ning äratama tarbijas usaldust,” annab Perosti nõu, lisades, et peale esitlemise viisi on oluline ka etiketi üldine kujundus ning materjal.

Igasugune teave kauba kohta peab tootel olema märgitud silmatorkavasse kohta nähtavalt, selgesti loetavalt ja vajaduse korral niiskus- või kulumiskindlalt. Kindlasti peab etiketil olema välja toodud ka tootja või müüja kontaktandmed, et tarbijad saaksid soovi korral rohkem teavet küsida. Kehva kvaliteediga etiketid ei jäta head muljet tootjast ega tootest.

KLINGER Baltic on seadnud enda eesmärgiks lihtsustada ettevõtete lisatööd seoses toodete markeerimisega, pakkudes tööstustele, tootmistele ja kaubandusettevõtetele kvaliteetseid ja pikaajalisi seadmeid – tindi- ja laserprintereid, etikettimisseadmeid, etiketiprintereid, erinevaid hinnapüstolid ning automaatseadmeid etikettide trükkimiseks ja kinnitamiseks.

KLINGER Baltic omab maailma juhtivate kaubamärkide Simmerring, Klinger, Vaculex, Busch, Franz Gottwald, Collamat, Ventus, Domino ja Sato müügiõigusi.

www.klinger.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077