Autor: Harro Puusild • 22. jaanuar 2024

Emöke Sogenbits: kes tahab tootmist Eestisse tuua, kui riiki tööstus ei huvita?

"Tööstusuudised eetris" saates on külas meditsiinitarvikute tootja Raumedic Estonia juht Emöke Sogenbits, kellega räägime ettevõtte käekäigust ja plaanidest ning tööstussektori ja majanduse olukorrast.
Raumedic Estonia juht Emöke Sogenbits.
Foto: Andras Kralla

Mis pilguga vaatab tippjuht langevat eksporti ja konkurentsivõimet? Mis on tema jaoks Tark tööstus, mille poole püüdlema peaksime? „See peaks olema ka riigi sõnum, et meil on head võimalused ka tööstuse jaoks,“ sõnab Sogenbits. Saadet juhib Harro Puusild.

„Eesti probleem on see, et meie konkurentsivõime langeb, sest teised riigid ikkagi toetavad oma tööstust, sõltumata sellest, kas sellest on kasu või mitte,“ kõneleb Emöke Sogenbits saates. „Meie riik on avalikult välja kuulutanud – ja see on kogu Euroopas ja maailmas teada – , et meie tööstust ei toeta. Siin tekib põhiküsimus, kes tahab oma tootmist Eestisse tuua, kui on välja öeldud, et riiki tööstus kui selline ei huvita? Mis sellest, et siin on head inimesed ja kõrge keskmine IQ-tase.“

Sogenbits lisab, et kipume palju rääkima oma IT-st ja selle võimekusest, kuid samas on palju riike, kes on meist ka sellest valdkonnas ees.

Saadet toetavad Radius Machining ja Hansavest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077