Autor: Gregor Alaküla • 31. märts 2022

Riik aitab kriisis tööstureid likviidsusabi ja spetsialistidega

Saates "Tark elukeskkond" räägib majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsleri Sille Kraam, milline on riigi plaan tööstusettevõtete aitamiseks.
Foto: Andras Kralla
Eesti suurimat majandusharu ehk tööstust mõjutavad korraga koroonakriisist ja Ukraina sõjast tulenevad tarneahelamured ning energiakriisist tulenevad kõrged hinnad ja spetsialistide puudus. Murede leevendamiseks on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil plaan pakkuda töösturitele likviidsusabi läbi KredExi ja rahvusvahelise eksperdi kaasamist, kes aitaks leida uusi ekspordiriike ja tarnepartnereid, rääkis ministeeriumi majandusarengu asekantsler Sille Kraam saates „Tark elukeskkond“.

Saate fookuses on kõiki Eesti tööstusettevõtteid kimbutavad probleemid. 17. märtsil toimunud tööstuskonverentsil „Tark tööstus“ tehtud intervjuudes räägivad Eesti tööstusettevõtete juhid, kuidas kasvavad toormehinnad, probleemid tarneahelatega, energiakriis ja töötajate puudus on nende tegevust mõjutanud.

Oma mõtteid jagavad Saksa Automaatika tegevjuht Ats Alupere, Fractory kaasasutaja Rein Torm, Radius Machingu tegevjuht Ahti Talts ja ABB juhatuse liige Leho Kuusk.

Saate võtab kokku intervjuu majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsleri Sille Kraamiga, kes kommenteerib tööstuse probleeme riigi vaatepunktist ja pakub lahendusi, mis tööstussektorile toeks võiks olla. Intervjuud viis läbi ja saate pani kokku Gregor Alaküla.

Kuula saadet siit:

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077