Autor: Mait Kraun • 11. veebruar 2022

Coca-Cola ja Pepsi: inflatsioon hakkab sööma meie marginaale

Maailma kaks suurimat koolatootjat – Coca-Cola ja PepsiCo – hoiatasid neljapäeval, et järsk kulude kasv paneb tänavu nende kasumi surve alla. Ettevõtete neljanda kvartali tulemused olid aga oodatust paremad, sest hindu tõsteti ning nõudlus oli suur, vahendab Reuters.
Coca-Cola ja Pepsi kasumimarginaalid on kulude kasvu tõttu sattunud surve alla.
Foto: Reuters/Scanpix

Mõlema ettevõtte jaoks on kulud aga kiiresti kasvamas, olgu selleks alumiiniumist toodetud pakend, tööjõud või transport. Tarneahela kriis on mõlemat ettevõtet märkimisväärselt mõjutanud, mille tõttu oldi sunnitud hindu tõstma.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077