Autor: Ahti Asmann • 29. jaanuar 2024

Ahti Asmann: meil tuleb meelitada tööstusinvesteeringuid, pakun selleks kaks lahendust

Praegu on viimane aeg, et ka Eestis tekiks lõpuks majanduspoliitika, mis tegeleks tööstusinvesteeringute meelitamisega, kirjutab Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Ahti Asmann vastuses Tööstusuudiste arvamusliidrite küsitlusele.
VKG juhatuse esimees Ahti Asmann.
Foto: Andras Kralla

Tööstuse seisu mõjutavad tänavu enam üldine majanduse jahenemine ekspordipartnerite juures ning riiklikud otsused ja otsustamatused. Oleme Eesti tööstusega sunnitud konkureerima olukorras, kus maksame sihturgude Soome ja Rootsiga võrreldes kõrgemat energiahinda, meil on kõrgem inflatsioon ning puudub ettenähtavus, milliste regulatsioonide või täiendavate maksudega kavatseb riik tööstuseid veel üllatada. See on kujundanud ka meie investeerimiskeskkonda, mis on päris kehvas seisus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077