Autor: Sirje Potisepp • 22. aprill 2021
Sirje Potisepp: koroonakriis paneb tootjad proovile
Elame keerulisel ajal. Täna tehtud otsused homme enam ei kehti ning ülehomme tuleb kõik uuesti üle vaadata. See nõuab kõigilt, kes peavad igapäevaselt tagama toidu valmimise ja kättesaadavuse, suurt pingutust, kirjutab toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.
Foto: Liis Treimann
Möödunud aastal kirjutasin siinsamas, et toidutööstuste “õnn” on see, et sööma inimene ju peab. Kuid selle “õnnega” kaasneb ka suur vastutus – tagada toidukaupade tootmine ja logistika ka siis, kui töötajad peaksid haigestuma, kui kaubaautod on tooraine või muu tootmiseks vajalikuga piirisabas, kui pakendi hinnad tõusevad kõrgustesse või kui tarneajad venivad 2–3 korda pikemaks.