Toidutöösturid: keerulise aja kohta läheb pigem hästi, kuid tervisekriis on endiselt risk
Toidutööstuse juhtide hinnangul on toidusektor võrreldes teiste tegevusaladega kriisiajal pigem hästi hakkama saanud, kuid tootmise jätkumise tagamiseks oodatakse pikisilmi vaktsineerimist.
Premia juht Aivar Aus märgib, et tööstusministri ideel on jumet ja ministri kaasabil saaks sektor kindlasti rohkem tähelepanu.
Foto: Raul Mee
Tööstusuudised rääkis lihatööstuse HKScan Estonia juhatuse esimehe Anne Mere, Premia Tallinna Külmhoone juhatuse esimehe Aivar Ausi, toiduõli tootva Scanola Balticu müügidirektori Alo Süvari ja munatööstuse Dava Foods Estonia juhi Vladimir Sapožniniga sellest, kuidas toiduainetööstus on kriisiga toime tulnud ja milline saab olema käesolev aasta.
Majanduses valitsev ebakindlus sunnib paljusid ettevõtteid investeerimisplaane edasi lükkama, kuid sageli toovad just keerulistel aegadel tehtud nutikad otsused edu hetkel, kui turg taas kasvama asub. Õige hetke tabamiseks tuleb firma tegemistesse sügavam pilk heita, plaanid selgelt paika sättida ning õigel ajal õiged sammud astuda. Kuidas see täpsemalt käib ja kes ütleb, millal on just sinu äri jaoks see kõige õigem aeg?