Autor: Tööstusuudised.ee • 5. juuni 2024

Eksperdid: töötleva tööstuse tootmismahu langus teeb murelikuks

Täna avaldatuid Statistikaameti andmetel vähenes aprillis töötleva tööstuse maht võrreldes aastataguse ajaga 5,7%. Olukord, kus toodangu maht on võrreldes tootmisvõimsusega võrk, on pessimistlik, leiavad pankade analüütikud.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Foto: Andras Kralla

Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina toob oma kommentaaris esile, et kuigi töötleva tööstuse tootmismahu languse põhi jõi eelmise aasta kevadesse, on taandumise kiirus pidurdunud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077