Autor: Tõnu Mertsina • 28. mai 2024

Mertsina: ohus on ettevõtete konkurentsivõime

Üha süvenev kasumlikkuse langus seab ohtu ettevõtete konkurentsivõime, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina värskes majandusülevaates.
Tõnu Mertsina.
Foto: Raul Mee

Mittefinantsettevõtete käive vähenes selle aasta esimeses kvartalis küll 5%, kuid langus aeglustus juba teist kvartalit järjest. Kuigi ettevõtete käive on kukkunud allapoole pikaajalist kasvutrendi, jäi languse põhi möödunud aasta kolmandasse kvartalisse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077