Autor: Toomas Kollamaa • 24. mai 2023

Vanametalliturul kestavad segased ajad

Vanametalli kokkuostudes on viimase kuu ja tegelikult kogu aasta jooksul kerkinud vaid romusõidukite kokkuostuhind. Metallide hinnad on aga jätkuvalt kangustrendis, kirjutab värskes metallituru ülevaates Kuusakoski juhatuse liige Toomas Kollamaa.
Auturomude hinnad on kokkuostus kerkinud, kuid sellest hoolimata on neid jätkuvalt siin-seal vedelemas.
Foto: Pixabay

Vask kui majandusliku kindluse nn peegel kukkus kuuga isegi 12%. Dollar on nüüd täitsa tugev ja see muudab metallid teiste valuutade omanikele kallimaks. Hiinast oleme oma uudiskirjas aina ja ikka rääkinud ning eks ka praegu – pole seal tööstusmetallide nõudlus jätkuvalt korralikult taastunud. Nii sõidavad tööstusmetallide hinnad mööda sinusoidi alumist kurvi, et sealt jälle kerkida.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077