Autor: Tõnu Mertsina • 1. november 2022

Töötleva tööstuse tootmismahtude languse taga peamiselt puidutööstus

Energiakriis viib paljud riigid majanduslangusse, mis omakorda toob endaga kaasa välisnõudluse nõrgenemise. Eesti töötlevale tööstusele tähendab see väiksemaid ekspordivõimalusi, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina oma majanduskommentaaris.
Vähenev nõudlus on hakanud mõjutama meie puidutööstuste käekäiku.
Foto: Swedbank

Septembris tööstustoodangu mahulangus ootuspäraselt süvenes. Tööstustoodangu maht ehk toodang püsivhindades vähenes aastases võrdluses 7,5%, sealhulgas töötlevas tööstuses 7,6%. Kolmandas kvartalis kokku vähenes täna avaldatud Statistikaameti andmete põhjal tööstustoodang 4% ja töötlevas tööstuses 6%. Energiatootmises suurenes toodangumaht aga septembris 4% ja kolmandas kvartalis 6%. Energiatootmise mahukasvu veab elektritoodangu suurenemine, samas kui soojatootmine on sel aastal vähenenud. Samas on elektri varustuskindluse riskid Eleringi hinnangul suurenenud.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077