2025. aasta Eesti parim toiduaine on vürtsikas mereannitoode
Toiduliidu aastakonverentsil selgusid konkursi “Eesti parim toiduaine 2025” tiitlivõitjaid. Aasta parimaks toiduaineks kuulutati Marwi tiigerkrevetid paprika ja küüslauguga.
Võitja JP Foods AS autasustamise pildil vasakult Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits, JP Foods AS tootmisjuht Kadri Põltsam ja müügijuht Irina Kalinina, Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis, regionaal- ja põllumajandusminister Henrik Johannes Terras, Toiduliidu juht Sirje Potisepp, ministri koer.
Foto: Erlend Štaub
Konkursi neljale kuldmärgile, mille hulgas jagati ka üldvõitja ehk parima toiduaine tiitel, kandideeris sada kodumaist toidutoodet. 2025. aasta parimaks lisandväärtusega toiduaineks valiti Chef Lundén mozzarellakauss, parimaks mittealkohoolseks joogiks karboniseeritud magneesiumivesi Värska Magneesium ja parimaks alkohoolseks joogiks Rock Hopper.
Eesti parima toiduaine konkursi Rahva Lemmiku valimise võitis karboniseeritud magneesiumivesi Värska Magneesium, mis kogus enam kui 1500 häält. Teisele kohale jäi üsna napilt Nopri Talumeierei kohviga panna cotta, millele andis toetuse sadakond hääletajat vähem.
Eesti Parima Toiduaine konkursi komisjon hindas kahe päeva jooksul kodumaiseid uudistooteid ja selgitas välja iga toidukategooria võitjad, mis lähevad püüdma parima toiduaine tiitlit. Eile selgusid konkursi hõbemärkide jagamisel 2025. aasta parim liha-, kala-, pagari- ja kondiitritoode.
Konkursi „Eesti Parim Toiduaine 2025“ kolmapäeval toimunud hindamisel selgusid parim piimatoode, valmistoit ja magustoit. Välja kuulutati ka parim lastetoit ja kuivsnäkk.
Alates 1. detsembrist 2024 hakkasid kehtima liikluskindlustuse seaduse muudatused, mis laiendasid kindlustuskohustust paljudele töömasinatele. Nüüd peab ettevõte arvestama, et isegi registreerimata tõstuk või murutraktor võib vajada liikluskindlustust – sõltuvalt tema tehnilistest omadustest ja kasutusviisist.