Eesti parima toiduaine konkursil selgusid parim piimatoode, valmistoit ja magustoit
Konkursi „Eesti Parim Toiduaine 2025“ kolmapäeval toimunud hindamisel selgusid parim piimatoode, valmistoit ja magustoit. Välja kuulutati ka parim lastetoit ja kuivsnäkk.
Kolmapäeval toimud konkursi „Eesti Parim Toiduaine 2025“ hindamine, kus kodumaiste tootjate uudistoodete hulgast selgitati välja parim piimatoode, valmistoit ja magustoit. Välja kuulutati ka parim lastetoit ja kuivsnäkk. Peamiste trendidena tõid hindajad välja suhkru vähendamise ja tervise toetamise, maitsetest on esikohal mango, teatas Eesti Toiduainetööstuse Liit.
Pool Eesti majandusest tuleb eratarbimisest ja kui tarbija kindlustunne on madal, mõjutab see otseselt toidusektori käekäiku, ütles Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina Eesti Toiduainetööstuse Liidu 10. koostöö konverentsil „Lennukalt edasi“.
Toiduliit tunnustas juba 30. korda parimaid kodumaiseid toidutooteid, kuulutades Eesti Parim Toiduaine 2024 tiitli saajaks Tere AS uudse tofu vanillibatoonikese.
Riik on väga lühikese aja jooksul rakendanud mitmeid makse, mis otseselt või kaudselt ühte konkreetset sektorit enim mõjutavad. Selleks on toidutööstus, mille ülesanne on tagada Eesti toidujulgeolek, kirjutab Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Magustatud jookide maksustamist nende suhkrusisalduse järgi on põhjendatud rahva ja eriti noorte tervise kaitsega, aga samas on näited maksu kasulikust mõjust pehmelt öeldes kaheldavad, kirjutab Toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Tulevikukindel tööstus vajab hooneid, mis on nutikalt planeeritud, energiatõhusad ning lihtsalt kohandatavad vastavalt muutuvatele vajadustele. Need omadused ei taga mitte ainult efektiivset tootmist, vaid aitavad ka hoida püsikulusid kontrolli all ja tagavad hoone pikaajalise kasutatavuse.